• DOLAR 32.642
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2504.945
  • ...
Midyat'ta hayırseverlerden hastaneye bakım odaları desteği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Yeni binasına taşınarak sağlık hizmetlerini sürdüren Midyat Devlet Hastanesi'ne hayırsever vatandaşlarında ilgi ve katkısı devam ediyor. Yeni yapılan 150 yataklı Midyat Devlet Hastanesi'nde tefriş edilen bir hasta bakım odasına, merhum Mardin eski Milletvekili Seyfettin Güneştan'ın ismi verildi. Avukat Melih Güneştan'ın, amcası eski Milletvekili Seyfettin Güneştan anısına tefriş ettiği tek kişilik hasta bakım odasının açılışı yapıldı.

Herkesin hastaneye yardımda bulunması gerektiğini söyleyen Sağlık Bakım Hizmetleri Müdiresi Yonca Altunok, Güneştan ailesinin bu girişiminin kendilerini sevindirdiğini ifade ederek, teşekkür etti ve oda tefrişatının Midyatlılara örnek olması gerektiğini bildirdi.

Midyat Devlet Hastanesi Müdürü Beyazıt Aslan da, Midyat ve bölge halkına daha kaliteli bir hizmet sunmak amacıyla başlatılan bir projeyle hayırsever vatandaşlar tarafından hasta odalarının oluşturulması için çeşitli girişimlerde bulunduklarını ve bunun meyvelerini aldıklarını anlattı.

Avukat Melih Güneştan ise, böyle bir hayır hizmetinde bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını söyleyerek, aile büyüklerinin ismini yaşatmak adına bu odayı düzenlediklerini ifade etti. Amcasının isminin böylesi anlamlı bir kurumda yaşatılmasının kendilerini duygulandırdığını belirten Güneştan, "Bu odada hem hastalar tedavi görecek, hem de amcamın adı yaşayacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Midyat Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdiresi Yonca Altunok tarafından Avukat Melih Güneştan'a şükran plaketi verildi. (Mehmet Sait Başaran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir