• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Semt pazarı esnafı: "10 yıldır yer sıkıntısı çekiyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Mersin 5. Bölge Semt Pazarı esnafı, 10 yıldır tüm evraklarının olmasına rağmen kendilerine bağlı bulundukları Pazar Esnaf Odası ve Akdeniz Belediyesi tarafından kendilerine yer tahsis edilmediğini belirttiler. Esnaf, bu sabah kurdukları tezgâhları Akdeniz Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından kaldırıldı.


Zabıtaların yaptığı bu engellemeye tepki gösteren semt esnafı, satmak için getirdiği domates ve biberleri yere attıktan sonra kendi aracı ile üzerinden geçti.


"10 yıldır bu rezilliği çekiyoruz"
Konu ile ilgili görüştüğümüz semt pazar esnafı şunları dile getirdiler; "10 yıldır tüm resmi evraklarımızı tamamlamamıza rağmen Akdeniz Belediyesi ve bağlı bulunduğumuz Semt Pazarı Esnaf Odası bize bu rezilliği çektiriyor. Belediye bize üretim bölgesi olan Kazanlı vb yerleri verdi. Biz buraya pazarlarımızı açtığımız zaman siftah etmeden tezgâhlarımızı tekrar topluyoruz. Çünkü üretim yerinde kimse bizden mal almıyor, aksine bize mal satıyorlar."


Kendilerinin Akdeniz Belediyesi ve Semt Pazarı Esnaf Odası tarafından 10 yıldır oyalandığını belirten esnaf, "Biran önce bu meselenin çözülmesini istiyoruz. Eve kazandığımız ekmeği götürmek istiyoruz. Burada ki halk, burada semt pazarı açmamızı istiyor. Biz iş yapılacak yerler istiyoruz. İş yapılamayacak yerler değil" diye konuştular. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir