• DOLAR 32.446
  • EURO 34.45
  • ALTIN 2484.627
  • ...
İngiltere`de Camilerin Yarısı Hedef Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Teesside Üniversitesi öğretim üyesi Profesör Nigel Copsey`nin kaleme aldığı rapora göre, İngiltere`deki camii ve İslam merkezlerinin yüzde 40 ila 60`ı, 11 Eylül 2001`den bu yana saldırıların hedefi oldu. Copsey ayrıca, Woolwich olayından bu yana da İslamiyet karşıtı olayların arttığını ifade ederek, bunun uzun süreli sonuçlarının endişe yarattığını kaydetti.

İslamiyet karşıtı çalışmalar yürüten "Tell Mama" adlı denetleyici kuruluşun verilerine raporunu dayandıran Profesör Copsey, Woolwich olayından hemen sonra Müslümanları hedef alan günde ortalama 9 olay yaşandığını bildirdi.

İngiliz basını, siyasetçilerin Müslümanlara yönelik saldırıların önlenmesi için yapılan önerileri dikkate almadıklarını, bu yönde bir "siyasi isteğin olmadığını" bildiriyor.

İngiltere`deki yaklaşık 500 camiiye geçen hafta, olası saldırılarla ilgili hutbe gönderildi. İngiltere`de aşırıcılıkla mücadele eden "Faith Matters" adlı kuruluş, asker Lee Rigby`nin öldürülmesinden bu yana Müslümanlara yönelik yaklaşık 200 olayın gerçekleştiğini açıklamıştı.

Londra`nın kuzeyinde geçen ay Somalilere ait bir camii kundaklanmış, geçen hafta Redditch şehrindeki bir caminin üzerine gamalı haç motifiyle ırkçı ifadeler içeren duvar yazısı yazılmış, önceki hafta sonu ise Batı Midlands bölgesinde bir caminin yakınında şüpheli paket bulunmuştu.

İngiltere`de Müslümanlara ve Müslümanlığın yayılmasına karşı çıkan aşırı sağcı "English Defence League" (İngiliz Savunma Ligi) adlı grubun ülke genelindeki protestoları sürüyor. Grubun 20 Temmuz`da, Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Birmingham şehrinde yürüyüş yapması bekleniyor.

Birleşik Krallık`ta 2011 yılındaki son verilere göre, yaklaşık 3 milyon Müslüman yaşıyor. Bu sayı, ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 5`ini oluşturuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir