• DOLAR 32.324
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2308.233
  • ...
Mursi`ye destek için toplandılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Saraçhane Parkı`nda saat 21.00 sıralarında toplanan bir grup, Mısır`daki gösterileri protesto etti. Ellerinde "Mursi yalnız değilsin", "Mısır`da darbeye hayır", "Türkiye-Mısır omuz omuza" yazılı pankartlar bulunan grup, Mursi lehine sloganlar attı.

"BAHARIN KARARTILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Grup adına basın açıklaması yapan Mürsel Kaya, "Bugünlerde dünyanın çeşitli noktalarında şiddet içerikli gösterilerde bulunuluyor. Bunu en son Türkiye, Brezilya ve Mısır`da gördük. Bu ayaklanmalar ekonomik atılımlar yapan, sivil idarenin kendisini egemen kıldığı, anayasal düzenlemelerle hukuki sıkıntıların çözüldüğü ülkelerde yaşanıyor.

Tüm bu ülkelerin ortak özelliklerinden bir tanesi de, halkın oylarıyla iktidara gelen yöneticilerin uluslararası medya eliyle bir diktatör olarak sunulmasıdır. Bizler bu oyunu Türkiye`de de gördük.

Aynı senaryolar Mısır`ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için de oynanmaktadır. Mısır halkının aylarca süren mücadelesi sonucunda kendi iradesiyle iktidara getirdiği cumhurbaşkanı, uluslararası medya ve yerel uzantılarının da desteğiyle bir diktatör olarak gösterilmektedir. Bazı çevreler de şiddet dalgalarıyla sokaklara indirilmeye çalışılarak, bir oyunun piyonu yapılmak istenmektedir.

Bizler bu topraklar üzerinde, özellikle de İslam coğrafyasında bu oyunlara sessiz kalmayacağız. Mısır`da baharın karartılmasına izin vermeyeceğiz" diye konuştu. Grup üyeleri basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

 

Kaynak: İHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir