• DOLAR 32.333
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2293.713
  • ...
HÜDA PAR'dan Genel Başkan Yapıcıoğlu hakkında olumsuz algı oluşturmaya çalışanlara karşı hukuki adım!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konu ile ilgili HÜDA PAR genel merkezinden yapılan açıklamada, Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu aleyhine bilinçli olarak olumsuz bir algı oluşturulmaya çalışıldığı belirtilerek, bu tür kişiler hakkında hukuki sürecin başlatılacağı ifade edildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Dün akşam bir YouTube kanalında canlı yayında soyut olarak evlilik yaşı ile ilgili kurduğum cümleler bağlamından koparılarak son günlerde tartışılan 6 yaşındaki çocuğa cinsel istismarı savunmuşuz gibi çarpıtılmaktadır.

Partimizi çarpıtma haberlerle bilinçli şekilde hedef alan, kamuoyunda partimiz ve Sayın Genel Başkanımız aleyhine olumsuz bir algı oluşturmaya çalışan, gerçek dışı paylaşımları referans alarak hakaret içerikli ifadeler kullanan kişiler hakkında hukuki süreç başlatılacaktır.

Buna rağmen söz konusu beyan çarpıtılmış ve “6 yaşında ailesi tarafında evlendirildiği” iddiası ile birkaç gündür Türkiye gündemini meşgul eden adli bir olayla ilgili söylenmiş gibi servis edilmiştir. Açıklamanın bu iğrenç iddia ile bağdaştırılması asla kabul edilemez.

Bir kimsenin 18 yaşının altında evliliğe hazır olabileceği gibi 20 hatta 30 yaşındaki bir kimsenin bile evlilik için yeterli bir olgunluğa erişemeyebileceği vurgulanmıştır. Kaldı ki mevcut kanunlara göre de 18 yaş altında evlilik mümkündür.

7.12.2022 tarihinde bir YouTube kanalının canlı yayınında sorulan bir soru üzerine Sayın Genel Başkanımız tarafından partimizin evlilik yaşı ile ilgili düşünceleri paylaşılmıştır. Açıklamada evliliğin hem biyolojik hem de psikolojik bir hazırlık gerektirdiği ifade edilmiştir."  (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir