• DOLAR 32.593
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2512.652
  • ...
Hz. Fatıma`yı anma programları devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA- Yaptığı İslami etkinliklerle sürekli gündeme gelen Bursa İkra Der, faaliyetlerine durmadan devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta İkra Der Genel Merkezi`nde ve Yenidoğan Temsilciliği`nde gerçekleştirilen Hz. Fatıma`yı anma etkinlikleri bu hafta da devam etti.

Bu haftaki etkinliklerini Emek ve Hamitler Temsilciliği`nde gerçekleştiren İkra-Der kadın komisyonu üyeleri, Hz. Fatıma`yı anmaya ve anlatmaya devam edeceklerini bildirdiler.
Yoğun bir katılımın sağlandığı program Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından programa konuşmacı olarak katılan eğitimcilerden Hilal Kayalık, bir konuşma yaptı.

Kayalık konuşmasında Hz. Fatıma`nın örnek alınması gerektiğine vurgu yaparken özellikle günümüz kadınlarının televizyon programlarında gördükleri kişileri model almasını eleştirdi.

"Herkes model olarak Hz. Fatıma`yı örnek almalıdır"
Herkesin model olarak Hz. Fatıma`yı, Hz. Meryem`i ve Hz. Aişe`yi örnek alması gerektiğinin altını çizen Kayalık, toplumun temelinin kadınlardan oluştuğunu ve inançlı kadınların bu toplumun kötü gidişatını değiştirebileceğinden söz etti.

Hz. Mevlana`nın hayatından bir kesit sunan Kayalık, kadının örtüsüyle açılmamış bir mektuba benzediğini ve ancak mektubun sahibi olan kişinin, yani kadının eşinin ancak onu görme hakkına sahip olduğunu söyledi. Kayalık, "Biz bayanları Hz. Fatıma gibi olmalarına davet ettiğimizde bize karşımızda Hz. Ali yok ki biz Hz. Fatıma olalım diyorlar. Ancak önemli olan Hz. Ali olmadan Hz. Fatıma olabilmektir" diye konuştu.

Program, Hz. Fatıma`nın bir yaşlının ihtiyacının giderilmesi karşılığında gerdanlığını feda etmesi konulu tiyatronun sahnelenmesi ve okunan ilahilerin ardından son buldu. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir