• DOLAR 32.373
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2326.13
  • ...
Sıfır enerjili binalar uygulaması hayata geçiyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakan Kurum, Turkuaz Medya Grubunca düzenlenen "Türkiye 2023 Zirvesi ve Para Sohbetleri" kapsamındaki "Para Sohbetleri Açılış Konuşmaları" oturumunda konuştu.

Çevreye saygılı, iklim dostu şehirler anlayışıyla yeni bir sayfa açtıklarını vurgulayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sıfır enerjili binalar uygulaması ile ilgili bilgi verdi; 

"Yaklaşık sıfır enerjili binalar uygulamasını yılbaşı itibarıyla 81 şehrimizde uygulamaya geçiriyoruz. Bu çalışmayla 5 bin metrekareden büyük tüm binaların enerji performans sınıfı en az B olacak şekliyle inşa edilmesini ve tükettikleri enerjinin en az yüzde 5'ini yenilenebilir enerji kaynakları olan güneş paneli, rüzgar türbini ve ısı pompası gibi sistemlerden karşılamalarını zorunlu hale getirdik. Bu çok önemlidir. Isınma şartları bozulmadan, enerji tüketimlerinden ortalama bu projelerle yüzde 25 tasarruf yapmayı hedefliyoruz. Bu hem ülkemiz adına hem de geleceğimiz adına çok önemli. Çünkü bugün baktığımızda işte Rusya-Ukrayna krizi gösterdi ki kendi kendine yeten ülkeler güçlü ülkeler. Bu manada biz de Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu vizyon çerçevesinde hemen hemen her alanda kendine yeten ülke olma 'Türkiye Yüzyılı'na hazırlanıyoruz."

İklim değişikliğiyle mücadelenin önemli bir fırsat olduğunu dile getiren Kurum, bu süreci yöneten, liderlik eden ülke olmak istediklerini vurguladı.

Atacakları tüm adımlarda iklim değişikliğiyle mücadelenin önceliklendirilmesi gerektiğinin altını çizen Kurum, bu hususların önümüzdeki dönem daha fazla ön plana çıkacağını kaydetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir