• DOLAR 32.354
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2322.886
  • ...
Mısır Ordusu Muhtıra verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır Ordusu, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin görece gelmesinin yıldönümü sebebiyle düzenlenen ve şu ana kadar 30 kişini öldüğü eylemlere müdahale etmeyeceğini fakat tarafların üzerine düşeni yapmaması durumunda gerekenin yapılacağını açıkladı.

Ordu, krizin çözülmesi için taraflara 48 saat verdi. Açıklamada ordunun siyasette taraf olmak istemediği fakat ülkenin milli güvenliğinin tehliklede olduğu ifade edilerek grupların halkın taleplerine kulak vermesi istendi. Ordu, 48 saatin sonunda yol haritasını belirleyeceğini açıkladı.

Ordunun bu açıklaması muhtıra olarak yorumlanıyor. Ordu`nun açıkladığı metinde şu ifadeler kullanıldı:

"Mısır halkı dünden beri medeni ve barışçıl bir şekilde tepkisini ortaya koyuyor.

Askeri kuvvetler Mısır’ın geleceğinde bir taraftır. Vatanın korunması için milli ve tarihi sorumlulukları vardır. Vatanın selameti için şunları taahhüt etmektedir:

- Silahlı kuvvetler Mısır siyasetinde halk iradesinin demokratik düşüncede belirlendiği çerçevede rol oynamasını sağlamak için bir taraftır.

- Silahlı kuvvetler halkın taleplerinin karşılanması yönünde çağrısını yinelemektedir. Son bir fırsat olarak 48 saat mühlet vermektedir. Aksi takdirde Silahlı Kuvvetler bütün kesimleri içine alacak şekilde büyük Mısır halkının taleplerini yerine getirmek üzere üzerine düşen tarihi sorumluluğu yerine getirecektir."

MUHALİFLER SEVİNÇLE KARŞILADI

Ordudan yapılan açıklama, meydanlardaki muhalifler arasında sevince neden oldu. Meydanlarda şimdi, "Ordu milet el ele" sloganı atılıyor.

Dünya Bülteni - Kahire

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir