• DOLAR 32.551
  • EURO 34.918
  • ALTIN 2435.012
  • ...
HÜDA PAR'dan öneri: Siverek'teki metruk bina okula dönüştürülsün!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Siverek'te yıllardır atıl durum olan metruk binaların sorun haline geldiğini belirten HÜDA PAR Siverek ilçe Başkanı Abdurrahim Sımak, ilçedeki binaların atıl durumda olduğunu belirterek yetkilileri göreve çağırdı.

 

Sımak, 2005 yılında inşa edilen daha sonra kullanılmayıp kaderine terk edilen Anadolu Lisesi Pansiyon Binasının madde bağımlılarının adeta meskeni haline geldiğini söyleyerek binanın onarılıp bilim, sanat okulu ya da ilkokula dönüştürülmesi yönünde talepte bulundu.

Metruk binada incelemelerde bulunan HÜDA PAR Siverek İlçe Başkanı Abdurrahim Sımak, burada bir açıklama yaptı.

"Burası bir an önce güvenli bir hale getirilsin"

Herhangi bir acı olay yaşanmadan önce bir an önce önlem alınması gerektiğini vurgulayan Sımak, "Vicdanınıza sorun eğer bu bina özel mülkiyetiniz olsaydı 17 yıl içinde bu hale gelmesine müsaade eder miydiniz? Şu an harabe halindeki bu bina, madde bağımlılarının uğrak yeri haline gelmiş durumdadır. Yetkililere çağrıda bulunuyorum: Yan tarafında anaokul, arka tarafında ortaokul, karşı tarafında ise lisenin olduğu bir binanın bu şekilde bırakılmasına vicdanları el veriyor mu? Lütfen burası bir an önce güvenli bir hale getirilsin! Çocuklarımız huzur içinde okullarına gidip gelebilsinler. Aileler tedirgindir. Bir çocuğun başına bir şey geldikten, tatsız bir şey yaşandıktan sonra veya bir annenin babanın ciğeri yandıktan sonra istediğiniz kadar önlem alın, hiçbir ehemmiyeti yoktur." ifadelerini kullandı.

"Burayı bilim ve sanat okuluna tahsis etsinler"

Metruk binanın bilim ve sanat okuluna dönüştürülmesi yönünde çağrıda bulunan Sımak, "HÜDA PAR olarak önerimiz: Bu binayı bilim ve sanat okuluna tahsis etsinler. Mevcut sanat okulunun yeri şehrin dışında olduğundan dolayı veliler çocuklarını götürüp getirmekte sıkıntı yaşamaktadır. Burayı bilim ve sanat okuluna tahsis etsinler. Yan tarafımızda Şirinkuyu Mahallesi var. Geniş bir nüfusa sahip Şirinkuyu Mahalle sakinleri, çocuklarını 2 kilometre ötedeki okula göndermektedirler. Bundan dolayı adres taşıma yaşanmaktadır. Adres değiştirmekten dolayı da Hüsnü Özyeğin Okulu'nda yoğunluk yaşanmaktadır. İlkokul önerimizle Hüsnü Özyeğin Okulu'ndaki yoğunluğun buraya bölüştürülmesi hem kaliteli bir öğrenim hem de buradaki çocukların 2 kilometre ötedeki okula gitmemesi sağlanmış olur." dedi. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir