• DOLAR 32.334
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2294.885
  • ...
Gezi Parkı olaylarının sorumlusu olarak kendilerini ihbar ettiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Mersin'de Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) il yöneticileri 31 Mayıs'tan bu yana devam eden Taksim Gezi Parkı eylemlerinin sorumlusu olduklarını belirterek kendilerini Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na ihbar ettiler.

Mersin Adliyesi önünde kısa bir açıklama yapan SDP Mersin İl Meclisi üyelerinden Serkan Kaya, "Bilindiği üzere 31 Mayıs'tan bu yana Taksim Gezi Parkı ile başlayan ülkenin dört bir yanına yayılan Gezi Parkı eylemlerinde 2 Haziran'dan bu yana Hükümet çevrelerince adeta bir cadı avına dönüştürülmüş. İstanbul, Ankara, Adana, İzmir, Mersin ve Hatay'da onlarca insanın evi basılmış, onlarca insan tutuklamalara maruz kalmış. Ve hala 84 kişi Gezi eylemlerine katıldıkları için cezaevindeler. Hükümet ısrarla bu eylemlerin sorumlusunu aramaktadır. Önce faiz lobisine havale etmiş daha sonra dış mihraklara sorumlu tutmuş."dedi.

Bugün Çağlayan'da binlerce kişinin Gezi direnişinin sorumluluklarının kendileri olduğunu ihbar edeceğini belirten Kaya,"Bizler Mersin'de sembolik olarak Sosyalist Demokrasi Partisi il yöneticileri düzeyinde Cumhuriyet Başsavcılığına kendimizi ihbar ediyoruz dilekçelerini vereceğiz. Bu dilekçelerimizde 31 Mayıs'tan bu yana süren bütün demokratik eylemlerde, etkinliklerde siyasi, ahlaki, hukuki sorumluluğu üstlendiğimizi , bunların anayasal hak olduğunu ve aksine eylemlere katılanlara değil. 31 Mayıs'tan bu yana orantısız güç kullanan Emniyet teşkilatının, başta İçişleri Bakanı Muammer Güleri ve İstanbul Valisinin soruşturulması ve yargılanması gerektiği düşüncesi ile savcılığa dilekçe vereceğiz."dedi.

Yapılan kısa konuşmanın ardından elinde dilekçeleri bulunan SDP'li grup Cumhuriyet Başsavcılığı'na kendileri ihbar etmek üzere Adliyeye gittiler.
Polisin Adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü. (Osman Öksüz/Üsame Ortaç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir