• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Sivas'ta provokasyon uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİVAS - Madımak olaylarının yıldönümü sebebiyle bir mesaj yayımlayan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Madımak olaylarının 20. yıldönümü dolayısıyla yaşanabilecek provokasyonlara karşı uyarılarda bulundu.

 

Yaşanan olaylardan gereken derslerin alındığını ifade eden Başkan Ürgüp, "O malum olaylarda yaşanan acılar sadece Sivaslıları değil bütün Türkiye'yi derin bir üzüntüye sevk etmiştir. O günlerden alınması gereken dersler elbette ki alınmıştır. Bir daha böyle acılar yaşamamayı Yüce Mevlamdan niyaz ediyorum" dedi.

 

Barış, kardeşlik ve sağduyu çağrısında bulunan Ürgüp, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi: "Sivas olaylarının araştırılıp, soruşturulması amacıyla Devlet Denetleme Kurulunun harekete geçmesi için Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ile görüştük. Sağ olsunlar kendileri de hassasiyet ve büyük ilgi gösterip Devlet Denetleme Kurulunu görevlendirdiler. Kurulun çalışmaları devam ediyor. Umut ediyorum ki çalışmalar başarıyla sürecek ve soru işaretlerinin vicdanlardaki ağırlığı azalacaktır. Gideni geri getirmek mümkün olmuyor. Yine de tarihe not düşme adına böyle bir adım attık. Niyetimiz halistir, inşallah akibet de hayır olacaktır." (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir