• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mısır`da Ölü Sayısı 30`a Yükseldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin istifası talebiyle düzenlenen gösteriler sürerken kabineden 4 bakan istifa etti.

Mısır Devlet Televizyonu`nun AFP`ye dayandırarak verdiği habere göre Çevre Bakanı Halid Fehmi, İletişim Bakanı Atıf Hilmi, Turizm Bakanı Hişam Zazu ve Hukuk İşleri ve Meclis Bakanı Hatim Bacatu görevlerinden istifa etti.

Turizm Bakanı Zazu, geçtiğimiz günlerde yeni valilerin atandığı cumhurbaşkanlığı kararnamesinden sonra da istifa etmek istemiş fakat tartışmalı valinin istifasıyla bu kararından vazgeçmişti.

ÖLÜ SAYISI 30`A YÜKSELDİ

Mısır`da ülkenin cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin göreve gelmesinin birinci yıldönümü sebebiyle dün başlayan ve bugün de devam eden gösterilerde çıkan olaylarda toplam 30 kişinin öldüğü, yaklaşık 700 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Bu arada Mısır Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde 2 günde yaşanan çatışmalarda ölü sayısının 30`a yükseldiğini açıkladı. Yaralı sayısı ise 700`ü geçti.

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin göreve gelmesinin birinci yıl dönümünü dolayısıyla dün ülke genelinde muhalif gruplar gösterilere başlamıştı. Muhaliflere tepki olarak Mursi yanlıları da destek mitingi düzenledi.

Muhalif göstericiler dünMüslüman Kardeşler`in genel merkezine taşlı ve molotof kokteylli saldırı düzenlemişti. Sadece burada yaşanan çatışmalarda iki taraftan yedi kişi öldü, 45 kişi yaralandı.

Olaylar bugün de devam ederken, Müslüman Kardeşler taraftarı gençler ile muhalif gruplar arasında gerçek mermi ve molotof kokteylinin kullanıldığı çatışmalar yaşandığı belirtiliyor.

Dünya Bülteni - Kahire

Bu haberler de ilginizi çekebilir