• DOLAR 32.596
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2494.934
  • ...
Siyer Sınavı birincisi tavsiyelerde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Kutlu Doğum Siyer Sınavında Bingöl`de birinci olan Muhittin Öten, sınav ile ilgili düşüncelerini anlattı, gençlere tavsiyelerde bulundu. Öten, ``Kardeşlerime tavsiyem, bu gibi sınavları önemsesinler, İyi bir hazırlık dönemi geçirsinler, sınavdaki amaç sadece sınavı kazanmak değildir.Amaç Hz Muhammed(A.S)` ın hayatını daha iyi öğrenmektir." İfadelerini kullandı.

``Herkesin siyer sınavını önemsemesi lazım``

Siyer sınavı saatine kadar çalıştığını ifade eden Öten, ``Benim nazarımda bu sınav çok önemliydi. Herkesin bu sınavı önemsemesi lazım. Siyer sınavına giren kardeşlerimizin azami derecede çalışıp faydalanmaları gerekir.``dedi.
``Bu tür sınavların yaygınlaşarak devam etmesi gerekiyor``
Bu tür sınavların insanlar için önemli olduğunu vurgulayan Öten, "sınav öncesi yapılan çalışmayla peygamber (A.S) hayatını öğrenme ve daha iyi tanıma açısından yolunu takip etmeye sebep oluyor. Tüm kardeşlerime şunu tavsiye ediyorum: `Bu gibi sınavları önemsesinler. İyi bir hazırlık dönemi geçirsinler. Bu sınavdaki amaç sadece sınavı kazanmak değildir."dedi.

Her kitabın Efendimizin(sav) hayatını farklı açıdan ele aldığını belirten Öten, bu sınavda dereceye girdiği içinde memnun olduğunu belirti.


Öten son olarak, " Bu sınavı organize edenlerden Allah razı olsun. Bu tür sınavlar yaygınlaşarak devam etmelidir." Şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir