• DOLAR 32.32
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2308.788
  • ...
İşgal rejimiyle ilişkilerini normalleştiren yönetimlerin aksine HALKLAR FİLİSTİN DAVASINDAN YANA
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FARUK KUZU / DOĞRUHABER

KATAR'DAKİ DÜNYA KUPASI MAÇLARINDA FİLİSTİN'E DESTEK DEVAM EDİYOR

Katar'daki Dünya Kupası maçlarında Filistin'e destek devam ediyor

Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'ndaki önemli olaylardan biri de seyircilerin Siyonist İşgal rejimine karşı Filistin'e verdiği destektir.

Pazartesi akşamı Hırvatistan ile Japonya arasında oynanan 2022 Katar Dünya Kupası maçı sırasında bazı seyirciler Filistin bayrağını dalgalandırdı.

Öte yandan Filistinli bir aktivistin Dünya Kupası seyircilerine Filistin bayrağı tasarımıyla bir bileklik hediye etmesi seyircilerden olumlu tepki aldı.

"İBRAHİM ANLAŞMALARI’NIN” ETKİSİ SINIRLI VE BUNUN KANITI KATAR DÜNYA KUPASI

Amerikan gazetesi "The New York Times", Dünya Kupası olaylarını haber yapmak için Katar'a gelen Siyonist işgal rejiminden gazetecilerin soğuk karşılanmasının ve Arap taraftarlar tarafından hafife alınmasının, Tel Aviv tarafından imzalanan "İbrahim" anlaşmaları ile Arap ülkeleriyle ilişkilerini normalleştirmesi "halkların tutumunu değiştirmedi" dedi.

"Vivian Nerim" ve "Patrick Kingsley" tarafından hazırlanan haberde, İşgal çevrelerinin Katar'ın İşgalci siyonist gazetecileri ve taraftarları Dünya Kupası'na götürme anlaşmasını Doha'dan İşgalciler ile yakınlaşma olasılığının bir işareti olarak gördüğü, ancak durumun böyle olmadığı siyonist gazetecilere Arap taraftarların hakaret içeren tepkileri, işlerin bu kadar basit olmadığını gösterdi, denildi.

Siyonist muhabir taraftara “Hepimiz insanız" dedi ve taraftardan şu cevabı aldı aldı "Ben size göre insan değilim" "İsrail diye bir şey yok, sadece Filistin var" yanıtını aldı. Ve “siz bizim evimizi çaldınız” dedi.

Suudi araştırmacı Abdulaziz Al-Ghashyan'ın şu sözlerine yer verdi: "Arap vatandaşları, hatta işgalcilerle ilişkilerini normalleştiren ülkelerin halkları bile işgal rejimine karşı yeterince kin besliyor ve bu asla bitmeyecek” dedi.

İŞGALCİ REJİM ORDUSU NABLUS'TAKİ ESKİ ŞEHİR'İ KUŞATTI

Yahudi işgal güçlerinin 7 Aralık Çarşamba sabahın erken saatlerinde, Filistin'in Batı Yaka bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Nablus'un Eski Şehir kısmına düzenledikleri baskında 5 Filistinli genç işgal güçlerinin attığı mermilerle yaralandı. 

İşgal güçleri, bugün sabah Nablus'un muhtelif mahallelerine ve mıntıkalarına, özellikle de Eski Şehir muhitine ve şehrin batı kısmına kalabalık askeri birliklerle baskınlar düzenledi. 

Filistin'deki medya kaynaklarının verdiği bilgilere göre çok sayıda askeri araçla desteklenen özel birlikler Eski Nablus kısmına Et-Tur mıntıkası tarafından baskın düzenledi. Bunun üzerine gençlerle aralarında silahlı çatışmalar vuku buldu. 

Filistin Kızılay’ı ilk yardım ekiplerinin gerçek mermiyle doğrudan hedef alınarak yaralanmış bazı gençlere müdahalede bulunduğunu, bunlardan birinin başından birinin de sırtından yaralandığının görüldüğünü ve her ikisinin de Rividya Hükümet Hastanesi'ne nakledildiğini 3 kişinin ise şarapnel parçalarıyla yaralandığını, onlara da olay yerinde müdahale edildiğini açıkladı. 

Görgü tanıkları baskın düzenleyen özel birliklerin sivil kıyafetler giyindiklerine ve Yaseminiyye Mahallesi'nde bir evi kuşatmaya alarak oradan bir kişiyi esir ettiklerine dikkat çektiler. 

Aslanlar Yuvası isimli direniş örgütü dün akşam yaptığı açıklamada işgal güçlerinin ani baskınlarına karşı hazırlıklı olunması uyarısında bulunmuştu.

BATI YAKA VE KUDÜS'TE YİNE BASKIN VE ALIKOYMALAR

Siyonist işgal güçleri yine Çarşamba günü sabahın erken saatlerinde Batı Yaka'nın değişik bölgelerinde ve Kudüs'te yine baskınlar gerçekleştirdi ve bazı kişileri gözaltına aldılar. Gözaltına alınanlar arasında bir milletvekili de var. 

Batı Yaka bölgesinin güney kesiminde yer alan El-Halil'de, işgal güçleri eski esirlerden olan Milletvekili Basim Ze'arir'in Es-Semu' kasabasında bulunan evine baskın düzenleyerek sıkı bir arama yaptıktan sonra kendisini yeniden gözaltına aldılar. 

İşgal güçleri Kudüs'ün batı kesiminde yer alan Beytu Dakku kasabasında 6 Filistinli genci gözaltına aldılar. 

FAS TAKIMI FATİHA SURESİ OKUDU

Dünya Kupası'nda tarih yazarak büyük bir başarıya imza atan Fas Milli Takımı, İspanya ile 90 dakika sonrası penaltıya kaldı.

Fas Milli Takımı İspanya’yı eledikleri karşılaşmanın penaltı atışları öncesinde tüm dünyaya bir ilki yaşatarak Fatiha suresini okudu.

Fatiha Suresi’nin okunması sosyal medyada güzel bir karşılık buldu.

FİLİSTİN BAYRAĞI AÇARAK KUTLADILAR ZAFER SECDESİ

FAS ÇEYREK FİNALDE

Fas, normal süresi 0-0 sona eren mücadelede penaltılardaki 3-0'lık üstünlüğüyle çeyrek finale yükselirken Faslı futbolcular galibiyeti zafer secdesiyle kutladı.

Penaltılarla kazanılan maçın sonunda Faslı futbolcu ve futbolseverlerin sevinci görmeye değerdi.

Büyük coşku yaşanan stadın yeşil çimleri Faslı futbolcuların tur secdesine de zemin oldu.

Kimi futbolseverlerin gözyaşlarına boğulduğu maç sonunda büyük coşku yaşandı.

Faslı futbolcular, İspanya karşısında kazandıkları galibiyet sonrasında sahada Filistin bayrağı açarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Filistin bayrağıyla maçın oynandığı Education City Stadı'nın sahasında tur atan Faslı futbolcular, seyircilerin tezahüratlarına eşlik etti.

BİRÇOK MÜSLÜMAN ÜLKE FAS’IN ÇEYREK FİNAL ZAFERİNİ KUTLADI

Fas’ın galibiyetinden sonra birçok Müslüman ülke yöneticisi Fas’ı kutladı.

Fas'ın adını çeyrek finale yazdırması, Katar'da büyük coşkuyla kutlandı. Katar'da Faslı taraftarlar tarihi zaferi kutladı.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nda çeyrek finale yükselen Fas'ı tebrik etti.

Sudani, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kardeş Fas halkını, milli takımlarının çeyrek finale yükselmesinden ve Dünya Kupası’nda bu seviyeye yükselen ilk takım olmasından dolayı kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr da Fas’ın Dünya Kupası’nda çeyrek finale yükselmesinin ardından sosyal medya hesabından, “Arabizmin zafer umudu: Fas.” paylaşımı yaptı.

Fas'ın 2022 FIFA Dünya Kupası son 16 turunda İspanya'yı penaltılarla eleyerek çeyrek finale çıkması Tunus’ta da büyük coşkuyla kutlandı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkan Yardımcısı, Başbakan ve Dubai Emiri Muhammed bin Raşid Al Maktum da, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Fas için imkansız yok.. Araplar için imkansızlık yok.. Fas'ın aslan kahramanları sizlerle gurur duyuyoruz, dünya sizlerle gurur duyuyor." ifadeleri ile sevincini paylaştı.

Kuveytli meşhur Kur'an-ı Kerim kârisi ve hatip Mişari Raşid el-Afesi, sosyal medya hesabından yaptığı tebrik açıklamasında, "Büyük Fas.. binlerle tebrik.." ifadelerini kullandı.

Mısırlı sanatçı Ahmed Sadani de Fas'ın İspanya'ya karşı galibiyetini memnuniyetle karşılayarak, "Fas aslanlarını binlerle tebrik ederim, büyük bir sevinç ve büyük bir zafer. Bizi gururlandırdınız." diye yazdı.

Lübnanlı şarkıcı Nancy Ajram da Fas'ın İspanya'ya karşı kazandığı zaferden duyduğu sevinci Twitter'da şu ifadelerle dile getirdi:

" Fas... kelimeler tükendi, duygularımızı ifade edecek kelime yok, hepimiz muhabbet ve takdirlerimizi sunuyoruz, tebrikler."

GANNUŞİ DE KUTLADI

Öte yandan, Nahda Hareketi Lideri ve eski Meclis Başkanı Raşid el-Ganuşi de sosyal medya hesabından paylaştığı mesajla Fas’ın çeyrek finale çıkmasını kutladı.

Gannuşi mesajında, "Fas Milli Takımı'nı ve tüm kardeş Fas halkını bu büyük galibiyet ile çeyrek finale çıktıkları için tebrik ediyoruz. Tüm Arap halkına selam olsun. Fas Milli Takımı'nın Dünya Kupası’nda gelecek maçlarında da Allah’ın izniyle başarılarını devam ettirmelerini diliyorum." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DEKİ FASLILAR, FAS VE FİLİSTİN BAYRAĞIYLA KUTLAMA YAPTI

Karabük Üniversitesinde (KBÜ) eğitim gören Faslı gençler, Milli Takımlarının Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nda İspanya’yı penaltılarda 3-0 yenerek çeyrek finale yükselmesini coşkuyla kutladı.

100. Yıl Mahallesinde bulunan bir parkta toplanan Faslı öğrenciler, İspanya karşısında kazandıkları galibiyet sonrasında Fas ve Filistin bayrağı açarak tezahüratta bulundu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir