• DOLAR 32.345
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2303.51
  • ...
Kerry, Dinlemeler İçin `Normal` Dedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD`nin birçok ülkenin büyükelçiliklerini dinlemeye aldığı yönünde bugün İngiliz basınında çıkan haberler üzerine bir yorum yapan ABD Dışişleri Bakanı Kerry, "normal bir durum" dedi.

ABD`nin Avrupa ülkelerini dinlemesiyle ilgili bir açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, bir ülkenin diğer ülkeler hakkında istihbarat toplamasının `sıra dışı olmadığını` söyledi.

Almanya`da yayınlanan haftalık `Spiegel` dergisinde ABD`nin Avrupa Birliği ve Alman kurumlarını dinlediği yönündeki haberin ardından İngiliz `Guardian` gazetesi de ABD Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) ile ilgili yeni iddialar ortaya atmıştı.

Gazetede, Amerikalı ajanların Türkiye, Fransa, İtalya ve Yunanistan`ın Washington ve Birleşmiş Milletler`deki temsilciliklerini de dinlediği belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise Amerikan istihbarat servislerinin çalışmalarını savunarak bir ülkenin diğer ülkeler hakkında istihbarat toplamasının `sıra dışı olmadığını` söyledi. Kerry, NSA`nın AB kurumlarını dinlediği yönündeki haberle ilgili ise şu anda seyahatte olduğu için bir açıklama yapamayacağını belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir