• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.578
  • ...

BİNGÖL-Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı, Ekonomik Yatırımlar kapsamında yüzde 50 oranında hibe ile Tarım Gıda Bakanlığınca desteklenen Bin-Lant Et İşleme ve Paketleme Tesisinin açılışı yapıldı.

Açılış törenine Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Vali İbrahim Taşyapan, Belediye Başkanı Serdar Atalay, Tarım Gıda İl Müdürü Sedat Ildız, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bingöl Organize Sanayi Bölgesinde yapılan açılış törenine katılan Kalkınma Bakanı Yılmaz, ''2007 yılında Organize Sanayi Bölgesinde yaptığım incelemelerde buraların otlarla kaplı atıl bir alan olduğunu gözlemlemiştik. Fakat bu bölgenin çok kısa sürede altyapı ve üstyapısının bitirilerek yatırımcının hizmetine sunulduğunu ve şu anda tamamen dolduğunu görüyoruz." Dedi.
Vali İbrahim Taşyapan' da Organize Sanayi Bölgesinde yerlerin tamamen dolduğunu, buraya olan talebin ve yapılan yatırımların memnuniyet verici olduğunu söyledi.

''38 adet proje uygulanarak tamamlandı''

Bingöl ili olarak Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında tarıma dayalı ekonomik yatırımlar için 2007 yılından bu güne kadar toplam 38 adet projenin uygulanarak tamamlandığını ifade eden Gıda Tarım İl Müdürü Sedat Ildız ise, ''Bu 38 adet proje içinde, 13 adet bitkisel ürün işleme ve paketleme tesisi, 16 adet hayvansal ürün işleme ve paketleme tesisi, 5 adet soğuk hava deposu, 3 adet Köy Bazlı Toplu Basınçlı Sulama tesisi ve 1 adet çelik silo bulunuyor." dedi.
Bu 38 adet proje için bu güne kadar toplam 9 milyom 132 bin167 TL hibe ödemesi yapıldığını ve uygulanmakta olan 38 projenin 19 adedinin Organize Sanayi Bölgesinde bulunduğunu belirten Ildız, ''2013 yılı içerisinde 9 adet yatırım projesi için girişimcilerle sözleşme imzalanarak uygulanmaya başlanmıştır. Bu yıl uygulanmakta olan 9 adet projenin 4 adedi organize sanayi bölgesindedir. Organize sanayi bölgemizde faaliyette bulunan 3 firmamızın ilimizden yurtdışına tarımsal ve hayvansal ürün ihracatı gerçekleştirmekte olduğunu, açılışı yapılan tesis için; bina yapımı, sıcak mutfak ünitesi, bulaşık ünitesi, et işleme ve hazırlık ünitesi, depo ünitesi ve paketleme sevkiyat ünitesi ve malzemeleri için Bakanlığımızca yüzde 50 oranında hibe olarak finansmanı yoluyla 250 TL. Destek ödemesi yapıldı." dedi.(Nihat Kanat-İLKHA)