• DOLAR 32.503
  • EURO 34.593
  • ALTIN 2481.203
  • ...
Yaz sıcaklıkları pastaneleri de vurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Yaz mevsiminin gelmesi sıvı ürünlerin artışına sebep olurken, tatlı ürünlerinde ise düşüş yaşandı. Havaların ısınması birlikte Batman'daki pastaneler deyim yerindeyse iş yapamaz oldu.

 

Konu ile ilgili görüşünü aldığımız Batmanlı pastaneci Mehmet Yılmaz, yazla birlikte işlerinin yüzde 50'ye kadar düştüğünü belirterek, "Yazla birlikte işlerimiz yüzde 50 düştü. Halkın tarlalara gitmesi ve tatile çıkmasından dolayı satışlarımız olmuyor. Genellikle halk, serin içecekler tercih ettiği için çok fazla tatlı satışımız olmuyor. Özellikle yazın dondurma ve serin içecekler üzerinde çalışıyoruz. Ama Ramazan ile birlikte işlerimizin daha da artacağını umuyoruz. Kışa göre satışlarımız azaldığından yazları tatlı ürünlerimizde indirime dahi gidiyoruz" dedi.

 

Bir başka pastane sahibi Abdurrahman Tunç ise, "Yazın ister istemez havaların ısınmasıyla işlerimizde bir düşük yaşanıyor. Yazın işlerimiz kış aylarına göre nerdeyse yüzde 50-60 oranında düşüyor. Yazları genellikle dondurma üzerinde satış yapıyoruz. Ramazan'da ise tatlı satışlarımız yüzde 90 oranında düşüyor. Halk, genellikle tulumba ve şekerpare olan hafif tatlıları tüketiyor. Hemen hemen Batman'daki tüm pastanelerde işler durgunlaşıyor" ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir