• DOLAR 32.373
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.43
  • ...
Mustazaflar Cemiyeti`nden gençlere gezi programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Mustazaflar Cemiyeti Cizre şubesi Gençlik Komisyonu, Dünya Müslüman Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Cizreli genç kız ve erkeklere yönelik bir gezi programı düzenledi.
 
Gençler ilim yuvası Siirt Tillo Medresesi, Veysel Karani Hazretleri`nin kabri ve Hasankeyf`i ziyaret ettiler.
 
Önce Tillo Medresesi`ni ve alimlerin türbelerini ziyaret eden gençler, daha sonra Veysel Karani Hazretlerinin kabrini ziyaret ederek Kur`an-ı Kerim tilaveti dinlediler.
 
Oradan da Hasankeyf`e geçen gençler tarihi yerleri gezerek çarşıda alışveriş yaptılar. Kız ve erkekler aynı gün ama farklı zaman dilimlerinde ziyaretlerini gerçekleştirdiler.
 
"Başörtü zulmüne direnen genç kızların mükafatı"
Gezi ile ilgili kısa bir açıklama yapan Mustazaflar Cemiyeti Cizre Şubesi Gençlik Kolları Başkanı Hadi Dündar, "Genç kız ve erkekleri aralarında belli mesafeler olacak şekilde Tillo, Veyselkarani, ve Hasankeyf olmak üzere bir gezi düzenledik. Okullardaki başörtüsü zulmüne baş kaldıran ve bu zulmün kalkması için direnmeye devam eden genç kızlarımızı, hafızlık kursu öğrencileri dünya Müslüman Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında onlara mükafat niteliğinde bir gezi olmasını istedik." dedi.
 
"Okulda katılamadıkları gezilere üzülmemelerini sağladık"
Kadın Kolları Başkanı Gözde Özalp, "50 kız öğrencimizle beraber başta İbrahim Hakkı Hazretleri olmak üzere büyük alimleri ziyaret ettik. Onların ilim ve bilimle uğraşmış olan büyük âlimleri tanıyarak âlim-talebe ilişkisini hayatlarına geçirmeleri için buraları gezdirdik. Amacımız; İslami bir gençlik yetiştirip okulda katılamadıkları gezilere üzülmemelerini sağlamaktı." diye konuştu.
 
Hafızlara sınav öncesi moral gezisi oldu
Gezi hakkında düşüncelerini söyleyen Hafizeler ise şöyle dediler; `Tanımadığımız arkadaşlarla tanışma fırsatımız oldu. Ayrıca İbrahim Hakkı`nın yapmış olduğu harçsız kalenin yağmura ve kara bu kadar çok dayanarak günümüze yetişmiş olması doğrusu bizi çok şaşırttı. Gelecek hafta gireceğimiz hafızlık sınavı öncesi büyük moral oldu." (Abit Dündar - İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir