• DOLAR 32.581
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2509.826
  • ...
 Mısır Kosova`yı tanıdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kosova Dışişleri Bakanlığı, ülkenin Mısır tarafından resmen tanındığını bildirdi.

Kosova Dışişleri Bakanlığı`nca yapılan yazılı açıklamada, Mısır`ın Kosova`yı tanıma kararının, Dışişleri Bakanı Enver Hoca`ya Mısırlı mevkidaşı Muhammed Kamel Amr ile Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nn dışişleri ve uluslararası işbirliğinden sorumlu yardımcısı Eşam el-Haddad tarafından bildirildiğini duyurdu.

Mısır hükümetinin Kosova`yı bağımsız ve egemen bir devlet olarak tanınması konusundaki kararın, Mısır Dışişleri Bakanlığı`nın resmi internet sayfasında da yayımlandığı bildirildi.

Mısır Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan ve Kosova Dışişleri Bakanlığı`nın açıklamasına da yansıyan kararda, şu ifadelere yer verildi:

``Mısır, uluslararası güvenlik ve istikrarın Birleşmiş Milletler`in de halkların kendi iradesine uygun davranması ile Uluslararası Adalet Divanı`nın 22 Temmuz 2010 tarihinde verdiği karara uygun davranarak, Kosova`nın bağımsızlık ilan etmesini uluslararası hukuka uygun görmektedir. Mısır hükümeti 26 Haziran 2013 tarihinde verdiği karar kapsamında, Kosova Cumhuriyeti`ni bağımsız ve egemen bir devlet olarak tanıdı.``

Açıklamada ayrıca, Mısır`ın Kosova ve bölgede bulunan diğer ülkelerle iyi ilişkilerde bulunmayı, bu ilişkileri genişletmek arzusunda olduğu da belirtildi.

Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hoca, twitter hesabından attığı mesajda Mısır`ın ülkesini tanımasını, ``Dünyanın en eski devleti, Avrupa`nın en genç devletini tanıdı`` şeklinde duyurmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir