• DOLAR 32.546
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2425.897
  • ...
PO başörtülü çalışan istemiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Türkiye, her anlamda demokratikleşme ve özgürleşme yolunda ciddi adımlar atarken Petrol Ofisi (PO) başörtülüleri işe almıyor.
 
Başörtülülere karşı düşmanca tavır sergileyen firmalara bir yenisi eklendi. Medya patronu Aydın Doğan’ın 2010’da Avusturyalı OMV’ye sattığı Petrol Ofisi’nin ilkeleri arasında “başörtülü personel çalıştırmama” olduğu ortaya çıktı.
 
Çağdışı ayrımcılık PO’nun Düzce’deki Bayraktarbaşı Petrol’e ait akaryakıt istasyonunda patlak verdi.
 
“PO TÜRBANLI BAYAN ÇALIŞTIRMIYOR”
 
Yeni Akit`te yer alan habere göre; PO’nun Düzce’deki Bayraktarbaşı Petrol’e ait akaryakıt istasyonu, eleman almak için İşkur’a verdiği ilanda; Petrol Ofisi’nin marketinde çalıştırılmak üzere çalışma arkadaşı arandığını dile getirerek gerekli şartları belirtti. Bayraktarbaşı Petrol, verdiği ilanın altına ise skandal bir not düştü. Notta, “Petrol Ofisi’nin genel şartı giyim konusunda türbanlı bayan çalıştırmıyor” denildi.
 
“BAŞÖRTÜSÜNÜ GÜNDEME GETİRMEYİN”
 
Konu hakkında bilgi edinmek için aradığımız PO yetkilileri ise ilginç bir savunma yaptı. Düzce’deki Bayraktarbaşı Petrol’ün bu şekilde ilan verdiğinden haberleri olmadığını belirten yetkililer, böyle bir ilkelerinin olup olmadığı konusunu cevapsız bıraktı. PO yetkilileri, firmalarının birçok güzel faaliyetlerinin olduğunu belirterek, gazetemizden, başörtüsü değil bu çalışmaları haber yapmamızı beklediklerini söylediler. Bayraktarbaşı Petrol ise, “Başörtülü bayan çalıştırmıyor musunuz?” sorumuzu cevapsız bırakarak eleman alındığını söyledi.
 
YENİ AKİT

Bu haberler de ilginizi çekebilir