• DOLAR 32.501
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2435.481
  • ...
 Akil Adamlar`ın toplantısı sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Akil Adamlar Heyeti`nin final toplantısı İstanbul`da Dolmabahçe Sarayı`nda bugün Başbakan Erdoğan`ın başkanlığında yapıldı.Yaklaşık üç saat süren toplantıdan sonra Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik açıklama yaptı.

Çelik, akillerin raporlarını Erdoğan`a sunduğunu söyledi. 

Çelik, raporların içeriğinde, heyetlerin tespitlerinin yer aldığını belirtti. Anayasadan dil meselesine birçok meselenin bu raporlarda yer aldığını belirten Çelik, bundan sonraki süreçte yapılacak şeyin nihai raporların hazırlanması olduğunu kaydetti.

Çelik`in açıklamalarından satırbaşları:

Başbakan`a sunulan raporlarda bir kere tespitler var. Problem nedir? Bunun tespitleri var. Sonra vatandaşın koyduğu teşhisler var. Neticede her bölge heyeti vatandaşın ağzından çözüm önerilerini, tedavi yöntemlerini sunuyor. Bunun yanında insanların hayalleri, umutları, korkuları var. Anayasa meselesinden dine varıncaya kadar, Alevi meselesinden Cem evi meselesine kadar tespit edilmiş sorunlar ve çözüm önerileri sunuluyor. Önümüzdeki dönemde 7 bölgenin raporu tek bir rapor haline getirilebilir ve belki bir rafine rapor hazırlanacak ve bu rapor kamuoyuyla paylaşılacak. Çok önemli bir çalışma yapıldı. Heyettekilere teşekkür ediyorum.

Bu haberler de ilginizi çekebilir