• DOLAR 32.597
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2498.673
  • ...
Konut listesinde ismi çıkanlar dikkat!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Geçtiğimiz günlerde Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay`ın katılımı ile kiracılara verilmek üzere kuraları çekilen konutlarla ilgili Van Valiliğinden önemli bir açıklama geldi.

Açıklamada, Van merkez ve Erciş ilçesinde depremzede kiracılara verilen bin TOKİ konutunun listelerinin Valilik sitesinde yayınlandığı, listeler üzerinde incelemelerin titizlikle devam ettiği vurgulandı.

İncelemeler sonucunda daha önce yayınlanan genelgede belirtilen şartları taşımadığı tespit edilen kişilerin hak sahipliklerinin iptal edileceği bildirilen açıklamada, "İnceleme sonucunda daha önce Valiliğimizce kiracı durumundaki afetzedelere konut verilmesi ile ilgili olarak yayımlanan genelgede belirtilen şartları taşımadığı tespit edilen kişilerin hak sahipliği iptal edilerek, yedek listeden 1. sıradan itibaren sırayla ismi bulunan kişilere söz konusu konutlar verilecektir" denildi.

Van`da 2011`de yaşanan depremlerden sonra kiracılara verilmek üzere 20 Haziran 2013`te merkezde 500, 24 Haziran 2013`te ise Erciş ilçesinde 500 olmak üzere toplam bin adet konut için noter huzurunda kura çekimi yapılmıştı. Ancak Erciş ilçesi ve merkezde halk konutların gerçek hak sahiplerine verilmediğini iddia etmişti.

Ayrıca kiracılarla birlikte konutlarının kura çekilişleri yapılan mülkiyet sorunu taşıyan vatandaşlara yönelik herhangi bir açıklamanın bulunmaması ise dikkatlerden kaçmadı. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir