• DOLAR 32.527
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.374
  • ...
Ankara'da Manisa için iki projeye destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Ankara'da Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile bir araya gelen Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ankara'dan Manisa için önemli destekle döndü. Yaklaşık 30 milyon TL'ye mal olması öngörülen atık su arıtma tesisinin tamamının DSİ tarafından yapılıp, 30 yıl geri ödemeli olarak Bakanlığa geri ödeneceği konusunda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ndan söz aldıklarını belirten Başkan Ergün, katı atık bertaraf tesisleri için de Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın 25 milyon TL kredi desteği ve hatırı sayılır hibe sözü verdiğini söyledi.

Manisa Belediye Meclisinde kentin iki probleminin çözümü için muhalefetin destek sözü vermesinin ardından önemli adımlar atıldı. Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Uğur Aydemir, Muzaffer Yurttaş, Selçuk Özdağ, Sümer Oral, Erkan Akçay, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Murat Baybatur, Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Ömer Faruk Çelik, İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili İbrahim Onaylı, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Eryılmaz ve Manisa Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Erdal Nohutçu'dan oluşan Manisa heyeti, ilk olarak Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile bir araya geldi. Bakan Eroğlu'na Manisa atık su arıtma tesisleri ile ilgili bir sunum gerçekleştiren Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, mevcut tesisin kentin ihtiyacına cevap vermemesinden dolayı yeni proje hazırladıklarını, projenin yaklaşık maliyetinin 30 milyon TL olarak hesaplandığını aktardı.

Bakan Eroğlu'ndan atık su arıtma tesisine destek sözü
Atık su arıtma tesisi konusunda Manisa'ya özel bir çalışma yapabileceklerini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Tesisin tamamını Devlet Su İşleri kanalıyla yapıp, Manisa Belediyesinden 30 yıl geri ödemeli bir sistem uygulayabiliriz. Manisa'nın bu önemli ihtiyacı, böylelikle çözüme kavuşturulmuş olacaktır. Bakanlık olarak gereğini yaparız" dedi. İlgi ve destekleri nedeniyle Bakan Eroğlu'na teşekkürlerini sunan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Gediz'in temizlenmesi ile ilgili Bakanlıkça atılan adımların kendilerini memnun ettiğini de iletti.

Bir müjde de Çevre ve Şehircilik Bakanlığından
Bakan Eroğlu ile görüşmenin ardından Manisa heyetinin ikinci durağı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar oldu. Burada da Manisa'nın 30 yıllık sorunu olan katı atık bertaraf tesisi konusu masaya yatırıldı. Manisa'nın yerinin kendileri için ayrı olduğunu ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Tesisin yapımı ile ilgili 25 milyon TL kredi çıkarabiliriz. Bunun yanı sıra hatırı sayılır miktarda hibenin çıkarılması için de elimden geleni yapacağım. Bununla ilgili rakamı şuan için belirtmem mümkün değil ancak yeni tesisin Manisa'ya kazandırılması için gerekli desteği yapacağımızın bilinmesini isterim." dedi .(Ramazan Sındıraç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir