• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Altan Tan`dan PKK Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Cizre`de PKK`nin sözde asayiş birimi kurduğuna yönelik iddialara ilişkin, "Siyasi, fikri ve demokratik yolların haricindeki bütün hareketler süreci baltalamadır, manipülasyondur, başka yönlere çekmektir" dedi.

Tan, Meclis`te düzenlediği basın toplantısında, bir gazetede "Hükümete yakın bazı şirketlerin vergi borçlarının silindiğine" ilişkin haber çıktığını belirterek, kendisinin de bununla ilgili bir Meclis araştırma önergesi hazırladığını söyledi.

Devlet ihaleleri ve imarlarla ilgili yolsuzlukların üzerinin örtüldüğünü savunan Tan, "Bir firmanın 610 trilyonluk vergi borcu siliniyor. Bir diğer firmanın 424 trilyon ve yine aynı şekilde 54 trilyon ve 130 trilyon vergi borcu silinen firmalar var" iddiasında bulundu.

"Bunları niye yaptınız?" diye soran Tan, "Eğer haksızlık yapmışsan, sen yapmışsın. Peki niye yapmışsın, bunu anlat. Yok hayır bunlar haklıydı, doğruydu ama tahsil edebilmek için uzlaşmaya gittim diyorsan, o zaman senin 424 trilyonu, 610 trilyonu bir kalemde silme yetkin var mı?" ifadelerini kullandı.

Tan, Cizre`de PKK`nin sözde asayiş birimi kurduğuna yönelik iddialarla ilgili bir soruya şu cevabı verdi:

"Benim bu konuyla ilgili bir bilgim yok ama barış sürecinde birileri bir şeyleri kaşımak istiyorsa bunu yanlış bulurum. Yeni bir anayasa yapılırken, hukuk içerisinde hak arama mücadelesi şekillenirken, bunun dışındaki yönelimleri yanlış bulurum. Nevruz`da Sayın Abdulllah Öcalan`ın mesajı okundu: `Kürt siyasal hareketinin bundan sonraki hak arama mücadelesi siyasi, fikri ve demokratik olacak` dedi. Siyasi, fikri ve demokratik yolların haricindeki bütün hareketler süreci baltalamadır, manipülasyondur, başka yönlere çekmektir." 

Bu haberler de ilginizi çekebilir