• DOLAR 32.592
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2504.318
  • ...
Heniyye Kudüs İçin Ümmetten Destek İstedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, İslam ümmetini güvenlik, siyaset, medya ve diğer alanlarda Kudüs halkına destek için seferber olmaya davet ederek, işgal rejiminin Kudüs`ü ve Mescid-i Aksa`yı hedef alan planlarına karşı Kudüslülere yardım edilmesini istedi.

Heniyye, bugün (25 Haziran Salı) Gazze`de son birkaç gün içinde Gazze`yi ziyarete gelen destek heyetleriyle yaptığı görüşmede, zaman zaman Filistin topraklarını ziyaret ederek desteklerini ifade eden heyetlere teşekkür etti ve takdirlerini dile getirdi.

Filistin halkına destek için yola çıkan aktivistlerin yaptıklarının Allah yolunda cihat sayıldığını belirten Heniyye, Filistin halkına ve direnişine destek faaliyetlerinin yoğunlaştırılması çağrısında bulundu.

İşgal rejiminin direnişi yok etmek, işgal rejiminin tanınmasını sağlamak ve Ortadoğu Dörtlüsü`nün şartlarını Filistinlilere zorla kabul ettirmek için Gazze Şeridi`ne abluka uyguladığını söyleyen Heniyye, "İki savaşa girdik. Yüzlerce kişi öldü ve binlerce dönüm arazi tahrip edildi. Fakat Filistin halkı yıkılmadı" dedi.

Gazze Şeridi`ne destek için gelen yardım kafilelerinin insani mesajının yanında güçlü bir siyasi mesajının da olduğunu ifade eden Heniyye, bu siyasi mesajların en önemlilerinden birinin de Gazze`nin yalnız olmadığının ilanı olduğunu belirtti.

filistin

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir