• DOLAR 32.52
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2418.535
  • ...
Yaz meyveleri ve sebzeler cep yakıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Havaların ısınmasıyla beraber tezgâhlarda yerini alan sebze ve meyve fiyatlarındaki artış halkın cebini yakıyor. Batmanlı manavcılar, henüz yerli ürünlerin çıkmadığını ve sera ürünlerinin de bitmesiyle sebze ve meyve fiyatlarında artış yaşandığını söyledi.

 

Yaz mevsimi ile birlikte sebze ve meyvelerde yaşanan fiyat artışından halkın mağdur olduğunu belirten manav Mustafa Kardaş, "Henüz yerli ürünler çıkmadığı ve sera ürünleri de bittiği için sebze ve meyve fiyatlarında bir artış yaşandı. Domates 2,5 TL, biber 2,5 TL, patates 2 TL, patlıcan 2 TL, fasulye 3 TL'ye yükseldi" dedi.

 

Kendilerine gelen müşterilerinin de imkânlarının kısıtlı olmasından dolayı işlerinin olumsuz etkilendiğini ifade eden Kardaş, "Şuan yerli ürünlerin piyasaya çıkmasını bekliyoruz. Sebze ve meyve fiyatları pahalı olduğundan satışlarımız beklenenin altındadır" ifadelerini kullandı.

 

Meyve fiyatlarındaki artışa da dikkat çeken Kardaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Meyvelerde yeni çıktığı için fiyatları yüksektir. Şeftali 3 TL, kayısı 3 TL, kiraz 4 TL, erik 2,5 TL, elma 2 TL, üzüm 3,5 TL ve kavun 2 TL'dir. Yerli ürünler bollaştığı zaman meyve ve sebzelerde bir ucuzlama olacaktır." (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir