• DOLAR 32.83
  • EURO 35.458
  • ALTIN 2520.938
  • ...
ABD Ankara Büyükelçisi Diyarbakır'da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ile eşi Marie Ricciardone ve beraberindeki heyet, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret etti. Gelen heyeti Baydemir ile birlikte Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hafize İpek, Genel Sekreter Fahrettin Çağdaş, İdari İşler Genel Sekreteri Şahin Elkaan, Mali İşler Genel Sekreter Yardımcısı Zülfi Atlı ile Meclis üyesi Eşref Güler karşıladı.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Baydemir, "12 bin yıllık bir geçmişe sahip olan Diyarbakır, Ortadoğu coğrafyasının kültür, sanat, turizm ve ticaret merkezi olma arzusunu son on yılda çok iyi bir duruma getirmiş bulunuyor" dedi.

 

ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ise, Diyarbakır'a en son 1998 yılında geldiğini söyledi. Şehrin çok geliştiğini ve değiştiğini belirten Ricciardone, Türkiye gibi Diyarbakır hakkında iyimser olduğunu dile getirdi. Büyükelçi Francis Ricciardone, "Dost ve müttefik bir ülke olarak sizleri destekliyor ve yanınızda duruyorum. Her şey için çok iyimserim" şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir