• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Uluslararası Belediyecilik ve Çevre Ödülleri Konya Büyükşehir'in
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Kısa adı OICC olan İslam Başkentleri ve Şehirleri Birliği tarafından Belediye Projeleri alanında yarışma düzenlendi. Düzenlenen yarışmaya iki ayrı proje ile katılan Konya Büyükşehir Belediyesi, Kent Bilgi Sistemi ile "İdare ve Belediyecilik Sistemi" alanında birinci, Mevlana Kültür Vadisi Projesi ile de "Belediye Hizmetleri, Çevre ve Çevre Düzenleme" alanında da 2. Oldu.


OICC Genel Sekreteri Omar Abdullah Kadi, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i tebrik ederek Mekke'de düzenlenecek olan ödül törenine davet etti.


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, dünyada artan Konya ilgisinin dikkat çekici boyutlara ulaştığını kaydederek, Konya'nın Türkiye'yi dünyada temsil etme örneklerinden birinin daha yaşandığını söyledi. Konya'nın istikrarlı gelişimini sürdürdüğünü belirten Başkan Akyürek, ödülün Konya ve Türkiye için hayırlı olmasını diledi.


OICC (Organzation of Islamic Capitals and Cities) İslam şehirlerinin kimliğinin, tarihinin ve mirasının korunması ve bu şehirlerdeki yaşam standartlarının yükseltilmesi amacıyla 1980 yılında Mekke ve Cidde merkezli olarak kuruldu. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin 1990 yılında üye olduğu OICC'ye 54 ülkede, 141 üye kayıtlıdır.(İlyas Yavuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir