• DOLAR 32.58
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2432.648
  • ...
LYS Sınavında Yasakçı Zihniyet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Üniversite sınavına girişlerde başörtü yasağı kalkmasına rağmen 23 Haziran Pazar günü yapılan LYS-3 sınavında başörtülü öğrenciler kapı önlerinde zor anlar yaşadı. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi`nde sınava giren Zeynep Yıldızhan sınav öncesinde kapı önü polis kontrolünde yaşadıklarını şöyle anlattı...

“Üniversitenin eski fen fakültesi kampüsü önüne geldiğimde kapıdaki görevli tek bayan polis, başörtümde ki iğneleri çıkartmam için beni kenara çekti; örtümün açılacağını ve kayacağını söylememe rağmen kendisi de müdahale ederek tüm iğnelerimi topladı. Görevli bayanla tartışmaya başladım. Fakat sorularıma itiraz etme diyen görevli polisle cedelleşmek istemedim. Bu sebeple son dakikalarımı örtümü şekle sokmak için uğraşarak geçirdim. Öyle ki sınavda sürekli başörtüm kaydı ve ben onu düzeltmekle uğraştım.

Bu iğneler zaten benim keyfi olarak kullandığım malzemeler değil aksine örtümün kaymamasını ve düz durmasını yani tesettürümü sağlayan malzemelerdir.

Görevli kadın polis; ordu girişlerindeki gibi başörtümü kurdele şeklinde bağlamamı önererek unuttuğumuz o zulüm günlerini, sınav günü bana çare olarak sundu. Daha önceki hafta girdiğim LYS tarih sınavında ise böyle bir engel olmamış aksine sadece üstümü arayarak girmeme izin vermişlerdi, bunu bayan polise söyleyince` o beni ilgilendirmez ben görevimi yapıyorum` dedi.

Ayrıca bazı öğrenci arkadaşlarımızın pardesüleri fermuarlı olduğu gerekçesiyle çıkartıldı. Bir arkadaşım ise pardesüsündeki demir düğmeler sebebiyle, pardesüsünün çıkartılması istenince `pantolonumda da demir fermuar var onu da mı çıkaracağız` diyerek karşılık verdi.”

ÖSYM bu konuda daha geniş ve daha yaptırımcı önlemler almalı. Başörtüsü yasağı zulmünün geri gelmemesi ve mağduriyetlerin yaşanmaması için acil önlemler alınmalıdır! 

Çünkü üniversite sınavına girişte buna benzer pekçok olay gerçekleşmiş ama öğrenciler buna karşı nasıl önlem alacağını bilememiştir..

Bu haberler de ilginizi çekebilir