• DOLAR 32.315
  • EURO 35.115
  • ALTIN 2293.917
  • ...
 Afganistan`da Alman askerlerin alkol rezaleti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haftalık Alman dergisi Spiegel`in internet yayınındaki bir habere göre Mezar-ı Şerif`te konuşlandırılmış Alman askerlerinin aşırı alkol kullanma problemi zirve yaptı. Şubat ayından bu yana görev başında alkol tüketerek sarhoş oldukları için toplam 17 asker hakkında disiplin soruşturması açılarak para cezaları verildi.

Aşırı alkol kullanımından dolayı kuralları ağır bir şekilde çiğneyen 14 asker de görev süreleri dolmadan evlerinde gönderildi. Alman askerlerin günde iki kutu bira ya da aynı derecede alkol içeren şarap içmelerine izin veriliyor. Ancak birçok askerin bununla yetinmeyerek daha fazla içtikleri ve sarhoş olduklarından dolayı birtakım olaylar yaşandığı bildirildi.

Mezar-ı Şerif`te yeni göreve başlayan Alman komutan Jörg Vollmer`in bu konuda oldukça sert hareket ettiği, rütbe ve mevkileri ne olursa olsun kuralları çiğneyen askerler hakkında derhal disiplin soruşturması başlattığı kaydedildi.

Geçtiğimiz haftalarda aşırı alkol kullanımı nedeniyle birçok olay yaşandı. Bunlardan birinde sarhoş bir asker kendisini vurarak intihar etti. Alman askerin kanında 2 promil alkol bulundu. Bir diğer sarhoş asker ise elindeki tabancayı ateşlemesi sonucu yatağında yatmakta olan bir arkadaşını yaraladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir