• DOLAR 32.373
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2322.24
  • ...
Kim Suçlu?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyamanda 6 mütedeyin insana toplamda 50 yıl hapis cesazı verildi. Düşündüm de acaba bu insanlar ne suç işledi de bu cezalar verildi.

 

Fırsatını bulduğu an taptığı ateşle, her tarafı yakıp/yıkan, ırkçılık üzerine kurulmuş, kendi ırk ve düşüncesinde olmayan insanlara savaş açan, görüşlerini benimsemeyen esnafa zorla kepenk kapattıran, hedefi polis, asker ve sivil halk olan, İslami çalışmalarda bulunan dernek ve vakıflara molotoflarla saldıran, masum çocukları katleden, önüne gelen arabayı kundaklayan, gençleri her türlü ahlaksızlığa teşvik edenler mi suçlu?

 

Yoksa attıkları her adımı ALLAH rızası için atan, daima fakirin ve yoksulun yanında olan, bataklığa düşmüş insanların elinden tutup o bataklıktan kurtarmaya çalışan, toplumun ıslahı için çalışan, peygamberleri, sahabeleri ve İslam önderlerini anmaya ve anlamaya çalışan, Kudüs davasını sahiplenen, düğünlerini İslami ölçülerde yapmak isteyen, inancı gereği başörtüsüyle okumak isteyen, Resulullahın (s.a.v) belirttiği en hayırlılardan olmak için Kur`anı öğrenen ve öğretenler mi suçlu?

 

Toplumdaki aksaklıkları giderdikleri için bu insanlara ödül vermeleri gerekirken, suçsuz yere ceza yağdırılıyor. Allahın huzurunda bizim alnımız ak ve açık olacaktır inşallah. Hem sıkıntı çekmeyen bir peygamber var mı? Baskılara maruz kalmayan sahabe var mı? Bulundukları toplumdan dışlanmayan Müslüman önderler var mı? Bu cezalar bizim için sıkıntı değil, tam tersine mükafattır. Bizleri zindana atsalar bize yusufi medrese, sürgün etseler bize hicret, ölüm ise bize şehadet ve o da en büyük arzumuzdur.

 

‘Sakın ALLAH`ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma.’(İbrahim 42) Müslümanlara bu kadar zulmedenler ALLAH`a nasıl hesap vereceklerini düşünsünler. ‘kim zerre kadar hayır işlerse onun karşılığını görür, kim de zerre kadar şer işlerse o da onun karşılığını görür.’(zilzal 7-8) Batıl birgün batıp karanlıklar içinde kaybolacak, hak yerini bulacaktır inşallah.

 

Abdulkerim Gündoğdu / Adıyaman – Yaş: 21
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir