• DOLAR 32.604
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2499.047
  • ...
Uluslararası Af Örgütü: Sarısülük`ün Ailesi Bilgilendirilmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Uluslararası Af Örgütü, Ankara`daki Gezi Parkı protestoları esnasında başına isabet eden kurşun nedeniyle hayatını kaybeden Ethem Sarısülük`ü vurduğu iddia edilen polisin serbest bırakılmasıyla alakalı bir açıklama yaparak, Türkiye`den Sarısülük`ün ailesini ve avukatlarını hazırlık soruşturması hakkında bilgilendirmesini istedi.
 
Uluslararası Af Örgütü`nün açıklamasının devamında şu ifadelere yer verildi;
 
"Ankara`daki protesto gösterileri sırasında başından vurularak öldürülen Ethem Sarısülük`le ilgili gelişmeleri takip ediyoruz.
 
Sarısülük`ü öldürmekle suçlanan şüpheli polis memuru dün ifade için savcılığa çağrılmış, savcı tarafından tutuklama istemiyle Ankara 13. Sulh Ceza Mahkemesi`ne sevk edilmiş ve çıkarıldığı mahkemede hâkim tarafından tutuksuz yargılanmasına karar verilerek serbest bırakılmıştı.
Hazırlık soruşturması etkili tarafsız ve bağımsız yapılmalı
Uluslararası Af Örgütü olarak Sarısülük`le ilgili hazırlık soruşturulmasının en kısa zamanda etkili, tarafsız ve bağımsız bir şekilde yapılmasını, soruşturmayla ilgili ailesi ve avukatlarının tam olarak bilgilendirilmesini ve sorumluların derhal yargı önüne çıkarılmasını talep ediyoruz.

Aşırı güç kullananları derhal durdurun
Ayrıca, bir kez daha, Türkiye yetkililerini barışçıl protestoculara yönelik aşırı güç kullanımını derhal durdurmaya; ifade özgürlüğü ve toplanma özgürlüğü haklarını garanti altına almaya; aşırı güç kullanımına dair hızlı, bağımsız ve tarafsız soruşturma başlatmaya ve protestoculara ve diğer bireylere kötü muamelede bulunan kolluk kuvvetlerinin adalet önüne çıkarılmasını sağlamaya çağırıyoruz." (Murat Burtaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir