• DOLAR 32.571
  • EURO 34.88
  • ALTIN 2433.427
  • ...
SON DAKİKA
Ricciardone'den Batman Valiliğine ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone, Güneydoğu gezisi kapsamında Batman'a geldi. Batman'a gelen Büyükelçi Francis J. Ricciardone Batman Valiliğine ziyarette bulundu.

 

Büyükelçi Francis J. Ricciardone ve eşi Marie Ricciardone'yi Batman Vali Vekili Soner Karataşoğlu, valilik makamında kabul etti. Yaklaşık yarım saat süren görüşmede Batman'ın tarihi, sosyal ve ekonomik yönleri değerlendirildi.

 

Büyükelçi Ricciardone, Batman'ı bir önceki ziyaretine göre çok gelişmiş bulduğunu ve çözüm süreci ile beraber Batman'a yatırımların artmasını umduklarını söyledi. Batmanlıların yardımsever, merhametli ve yüce gönüllü insanlar olduğunu söyleyen Ricciardone, "Batmanlılar, 1990'lı yıllarda Irak'tan kaçanlara nasıl ev sahipliği yaptıysa, şimdi de Suriye'den kaçanlara yardım eli uzatıyor" dedi.

 

Vali Vekili Karataşoğlu ise Batman'ın il olduktan sonra elde ettiği kalkınma ve gelişme durumunun bölgedeki sosyal sorunların çözümüne pozitif etkileri olduğunu, özellikle tekstil ve diğer yan sektörlerdeki yatırımların istihdam ve sosyal barışa katkı sunduğunu ifade etti.

 

Karataşoğlu, bölgemizde yaşanan pozitif gelişmelerin vatandaş ve yatırımcı üzerinde çok olumlu bir hava yarattığı bu sürecin, bölgenin yatırım potansiyelini ortaya çıkartmaya vesile olacağını belirtti.

 

Batman ilindeki gündemin siyasi ağırlıklı değil, yatırım odaklı olduğunun altını çizen Karataşoğlu, Ricciardone ve eşine ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Ricciardone ve Karataşoğlu arasında yapılan, Batman'ın gelişimi, bölgede yaşanan olumlu gelişmeler ve Batman yatırımlarına yapılan katkılarla ilgili görüşme iyi niyet temennileri ile sona erdi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir