• DOLAR 32.331
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2295.889
  • ...
SON DAKİKA
Eğitim Hizmet Teknesi denize indirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Gemi İnşa Bölümü öğrencilerince yapılan Eğitim isimli Eğitim Hizmet Teknesi yapılan törenle denizin sularına bırakıldı. Yapılan törene Mersin Vali Yardımcısı Nihat Karabiber, Deniz Ticaret Odası, Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı'ndan yetkililer ile birçok davetli katıldı.

Mersin Deniz Ticaret Odası tarafından, Mersin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, MDTO Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi, Marangozcular ve Mobilyacılar Odası ortaklığında yürütülen proje kapsamında; seçilen 25 kursiyere Ahşap Tekne Eğitimi verildiğini belirten Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, eğitimler sonucu inşası tamamlanan MDTO Eğitim isimli Eğitim Hizmet Teknesinin her iki okulun pratik eğitimlerinin verilmesinde kullanılacağını bütün bu çalışmaların SODES Programı kapsamında finanse edilen "Ekmeğini Denizden Kazan" Projesinin kazanımı olduğunu kaydetti.

Geminin denize indirilişinin ardından Vali Yardımcısı Nihat Karabiber ile Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Mersin Deniz Ticaret Odası tarafından düzenlenen 1.Uluslararası Fotoğraf Yarışması'nda dereceye giren fotoğrafların sergilendiği açık hava sergisini gezdi. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir