• DOLAR 32.395
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.372
  • ...
ABD büyükelçisinden Batman Belediyesi'ne ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ve eşi Dr.Marie Ricciardone Batman Belediyesini ziyaret etti. Ricciardone çiftini Belediye kapısında Belediye Başkanvekili Fehmi Sevim, Belediye Başkan Yardımcıları Gülistan Akel ve Ahmet Bülent Tekik karşıladı.

 

Ricciardone'nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkanvekili Sevim, "Kürt sorunun çözümü ve adil ve gerçek bir barışın tesisi imkanları bugün her zamankinden daha fazla. Halkımızla birlikte bu sürecin sağlıklı işlemesi ve arzulanan kalıcı barışın gerçekleşeceğine dair umutlarımızı koruyoruz. Barış sürecinde birinci aşama tamamlandı ve şu anda ikinci aşama başlamış bulunuyor. Halkımızın ve bizim de beklentimiz devletin bir an önce adım atması, özgürlükler ve demokrasi alanında yapıcı adımları atması. Bu sürecin de sağlıklı işlemesi bakımından bunları hayati önemde görüyoruz. Öncelikle yasal ve anayasal adımların atılması, özgürlükleri kısıtlayıcı, halkımızın dili ve kültürü üstündeki yasaklayıcı ve baskıcı kanunların kaldırılması" gerektiğini belirterek, "ABD gibi büyük bir ülkenin bu hususta teşvik edici, ön açıcı destekleyici bir konumda olması bizim ve halkımızın beklentisidir" dedi.

 

Ricciardone: "Süreci izliyor ve destekliyoruz"
Batman'ı ziyaret etmekten mutluluk duyduğunu belirten Büyükelçi Ricciardone, "Daha önce de geldim, biz gençken Adana'da görevli olduğumuz için -bu arada eşim de Adanalı- zaten bölgeyi çok gezdik ve Güneydoğu'yu seviyoruz. Bugün yine geliyoruz. Dikkatimizi çeken, havaalanından buraya kadar gelirken gördüğüm geleceği parlak, gelişmiş bir kent Batman. Biz dost ve müttefik ülke olarak Türkiye'de başlayan çözüm sürecini dikkatle izliyor ve bu süreci tamamen destekliyoruz. Bu çözüm süreciyle birlikte Batman'a daha büyük bir yatırımın yapılacağını bekliyoruz, umut ediyoruz. İnsan hakları, demokrasi alanında atılacak adımları her zaman desteklemeye hazırız. Bu alanda atılacak adımlar herkes için, tüm Türkiye için önemli. Türkiye bu alanda ne kadar yükselirse biz o kadar mutluluk duyarız" şeklinde konuştu.

 

Basına kapalı olarak devam eden görüşmenin ardından Başkanvekili Sevim, Bayan Ricciardone'ye şal, büyükelçiye de, Batman Belediyesi armalı kilim hediye etti. (Yasir Oğuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir