• DOLAR 32.515
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.408
  • ...
Klima satışlarında azalma var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Hava sıcaklarının 32 dereceyi gösterdiği Batman'da klima satışlarında durgunluk söz konusu. Geçen seneye göre satışların azaldığını söyleyen Batmanlı klima satıcıları, satışların beklentilerinin altında olduğunu söyledi.

 

Havaların sıcaklıklarının çok artmamasından dolayı halkın klimalara yönelmediğini söyleyen klima satıcısı Namet Güneş, "Geçen seneye göre klima satışlarımız yüzde 50'ye düşmüş durumda. Talepler şuanda fazla olmuyor. Bu sene ise sıcaklar yeterince başlamadı. Ama talepler yavaş yavaş başlıyor. Halk genelde küçük klimalara yöneliyor. O da elektriğin düşük olmasından kaynaklanıyor. Olası bir yoğunluğa karşı tedbirimizi şimdiden almış durumdayız. İleriki günlerde klima satışlarında bir patlama yaşanmasını bekliyoruz. Yaza girmekle beraber klima satışlarımız diğer ürünlere göre çok daha fazla talep görmektedir. Klima fiyatlarımız ise bin TL ile 2 bin 500 TL arasında değişiyor" dedi.

 

Türkiye'de en yüksek sıcakların Batman'da olduğunu ama halen havaların iyice ısınmadığını belirten bir diğer satıcı Kenan Doğru ise, "Burada havalar çok sıcak. O yüzden en çok satışlarımız klimadır. Ama bir türlü havaların istenilen düzeyde artmaması yüzünden klima satışlarımızda artış yaşanmamaktadır. Şuanda klimalarda bir stok yapmış bulunmaktayız. Bize gelen müşterilerimiz diğer eşyalardan çok klimalara yöneliyor. Geçen seneye göre bu seneki sıcaklar fazla olmamasına rağmen şuanda yavaş yavaş talepler artmaktadır" ifadelerini kullandı.

 

Batman'da sıcaklıkların bunaltıcı seviyelere çıkmasıyla klimalarda bir patlama olacağını ifade eden Doğru, sözlerini şöyle sürdürdü: "Batman sıcakları bunaltıcı seviyelere çıkıyor. O yüzden müşterilerimizin hepsi genellikle yazları klimalara yöneliyor. Şuanda pek fazla klima satışlarında talep yoktur ama ileriki günlerde klima satışlarının tavan yapacağını umut ediyorum." (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir