• DOLAR 32.512
  • EURO 34.94
  • ALTIN 2430.764
  • ...
`Gazze`ye Sürpriz Yapabiliriz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Gazze ziyaretine ilişkin, "Gazze hazır. Biz, olaylar nedeniyle hazır olamadık. Her an sürpriz yapabiliriz" dedi.

Başbakan Erdoğan, grup toplantısında da gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan`ın açıklamaları şöyle:

"Şiddet hiçbir zaman zaferin müjdecisi değildir. Şiddet biter, ötekileştirir. Şiddete başvuranlar, her zaman, her daim kaybetmeye mahkumdur. Bu millet bu kampanyaları yutmadı, kimin ne yapmak istediğini gördü, her zaman hakkın, haklının yanında yer aldı"

"Biz hiçbir zaman halkın tepkilerine, taleplerine sırtını dönen, yüz çeviren bir Hükümet olmadık. 10,5 yıl boyunca her bir ferdin, her bir grubun taleplerini, derisinin rengine, diline, inancına, kazancına bakmadan dinledik, dikkate aldık. Geçtiğimiz 10,5 yıl boyunca yüzde 100`ün Hükümeti olmak için tam bir hassasiyet gösterdik"

"Bazı yazılı ve görsel medyada olanlar, bu tiplere haddini bildirmiyor. Bundan daha büyük haddini bilmemek olur mu? Kalkacaksın sen, Hükümete `Şu valiyi, şu emniyeti görevden al, şunu açığa al, şunu şuraya götür, bunu buraya götür.` Önce sen haddini bileceksin. Bilmem ne platformuymuş, ne platformu olursan ol. Ayaklar ne zamandan beri baş olmaya başladı. Böyle şey olur mu? Milletin vermiş olduğu bir yetki var. Milletimizin verdiği bu yetkiyi kullanamaz duruma gelirsek o zaman bittik demektir"

"Biz yüzde yüzün Hükümeti olarak Türkiye`deki her inanç grubu gibi Alevi vatandaşlarımızın da sorunlarına büyük bir samimiyetle eğildik. Bu sorunları çözüme kavuşturmak için önemli adımlar attık. Yeterli olmayabilir. Sorunları henüz tamamen çözme kavuşmamış olabilir. Ancak bu sorunları çözmek için samimiyet göstermediğimizi, art niyetli hiç, hiç kimse iddia edemez"

"Son yıllarda CHP`nin Alevi vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için gayret sarf etmek yerine onları tahrik etmek için hangi kirli planların içinde yer aldığını da çok iyi biliyoruz. Türkiye genelindeki tüm Alevi kardeşlerimizin de CHP`nin bu kirli, bu tehlikeli oyununu görmelerini kendilerinden önemle rica ediyorum. Kapıların işaretlenmesi olayından tutunuz, Reyhanlı saldırısına, Suriye ile irtibatlarından tutunuz, Gezi olaylarına kadar CHP, çok tehlikeli bir senaryoya aleni şekilde destek vermiştir, destek vermektedir"

"Faşist diktatör görmek istiyorlarsa aynaya baksınlar, geçmişlerine baksınlar. Eğer faşist diktatör görmek istiyorlarsa emri altına girdikleri Suriye`nin Eset`ine baksınlar. Eğer faşist diktatör görmek istiyorlarsa parti genel merkezlerindeki Milli Şef`in fotoğrafına, Dersim katliamının mimarı Milli Şef`lerinin fotoğrafına baksınlar"

Türkiye üzerinde bu ameliyatı yapamadılar

Erdoğan, Gezi Parkı odaklı eylemlerle Türkiye ekonomi üzerinde ciddi operasyon yapılmak istendiğini vurgulayarak, "Bu operasyon tutmadı. Rahat olun. Türkiye üzerinde bu ameliyatı yapamadılar. 10,5 yıldır boyunca yaptığımız köklü reformlar, böyle böyle bir operasyonun başarıya ulaşmasını engelledi. Yatırımcılar ülkemize, ülkemiz ekonomisine, demokrasimize, geleceğimize güven duymaya devam ediyorlar. Ülkemize yatırım yapanlar yatırımlarından vazgeçmiyorlar. Hem doğrudan hem portföy yatırımları devam ediyor" dedi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir