• DOLAR 32.367
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.211
  • ...
Umut-Der Ramazan Yardımlarına Hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Yaptığı yardımlarla adından sıkça söz ettiren Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi olan Muhtaçlar ile Dayanışma Derneği (Umut-Der Gıda Bankası), Ramazan ayında yapacakları yardımlar hakkında dernek binasında basına bilgiler verdi.
 
Basın toplantısında konu ile ilgili bilgi veren Umut-Der Gıda Bankası Genel Başkanı Halil Girgin, Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi olan derneklerinin 2005 yılından beri fakir ve muhtaçlara umut kapısı olduğu yönündeki faydalı çalışmalarını kamuoyuyla paylaştıklarını söyledi.
 
Gergin, "Bu nedenle derneğimizden yardım almak için beklentiye giren binlerce yoksulumuz siz değerli hayırseverlerin ilgisine muhtaçtırlar. Bu tür mağduriyetlerden rahatsız olan siz değerli kardeşlerimizin merhametine güvenerek fakir, yoksul ve yardıma muhtaçlar için, İslami ve insani görevlerimizin yükünü beraber paylaşmak gerektiğine inanıyoruz" dedi.
 
Yapılacak yardımlar için hayırseverlerin kendileriyle irtibata geçmelerini isteyen Gergin, "Malın maddi ve manevi kirlerden temizlenmesi ve bereketlenmesine vesile olan infaklarınızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı görev bilen Umut-Der Gıda Bankası`nı aracı kılmanız ve hemen irtibata geçmeniz Batman`ımız ve insanlarımız için inşallah çok hayırlı olacaktır" ifadelerini kullandı.
 
Bu aşamada yapılacak çalışmaları ise Gergin, şöyle sıraladı: "Umutla bekleyenlere bir umut da sen ol" adıyla 5 aylık bir yardım kampanyası için girişimlerimiz olacaktır. Gıda kolilerinin dağıtılması için gerekli olan çalışmalarımız devam etmektedir. Hayırsever esnaflarımıza ve şahıslara ziyaretler gerçekleştirilecektir. Bunlara derneğimizin tanıtımını içeren kitapçık ve bir mektup verilecektir. Afiş, el ilanı, TV ve radyodan tanıtım çalışmalarımız olacaktır. Ramazan öncesi dağıtımların yapılması için gerekli görevlendirmeler tamamlanmıştır. Tek eksiğimiz gelecek yardımların geciktirilmemesidir. Giyim, gıda ve nakdi yardımlar dağıtılacaktır. Bu nedenle bu konularda yardımda bulunacak hayırseverlerin desteğini şimdiden bekliyoruz. Muhtaç ailelere ramazan boyunca ziyaretlerin gerçekleştirilmesi hedeflenmiştir."
 
Ramazan ayında hayırseverlerin yapacağı yardım kolileri fiyatlarının 40-50 lira arasında olduğunu hatırlatan Gergin, "Ramazan ayına gireceğimiz bu haftalarda duyarlı hayırsever halkımızdan yardım bekliyoruz. Bir yardım kolimiz 40-50 lira arasındadır. Yapılacak bu yardımlar muhtaç ve fakir ailelere gidecek. Fakirler sizin yapacağınız yardımları beklemektedirler. Şimdiden yardımlarınızı yapın. Bu Ramazan`da da gelin bu muhtaç aileleri sevindirelim" dedi. (M. Fatih Akgül - İLKHA)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir