• DOLAR 32.536
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2493.286
  • ...
SON DAKİKA
Sultan Selim Camii Ramazan öncesi yeniden ibadete açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Beraat kandili için geldiği Mevlana Müzesi'nde ziyaretçilerle bir araya gelerek, Beraat gecesinin iyiliklere, güzelliklere, sevgi ve kardeşliğe vesile olmasını diledi.

 

Bu mübarek gecelerin bir muhasebe ve tefekkür geceleri olduğuna da dikkat çeken Akyürek, yapılan muhasebe ve tefekkürün insanı yücelttiğini ve Konya'da geleneksel bir buluşma mekânı haline gelen Mevlana Türbesi ve Sultan Selim Camisi çevresinde binlerce insanın huzur, mutluluk ve tebessüm içerisinde geceyi idrak ettiğini söyledi.

 

Sultan Selim Camii'ndeki temel güçlendirme ve restorasyonda yeni bir aşamaya gelindiğini belirten Tahir Akyürek, caminin Ramazan ayı öncesi ibadete açılacağı müjdesini verdi.

 

Akyürek "Sultan Selim Camii'ndeki temel güçlendirme ve restorasyon çalışmalarında yeni bir aşamaya geldik. Sultan Selim Camii içerisindeki restorasyon sonra devam etmek üzere Ramazan-ı Şerif'te ibadete açılıyor. Binlerce Konyalı hemşerimiz Ramazan-ı Şerif'i Sultan Selim Camii'nde ve Mevlana Meydanı'nda teravihlerle ve ibadetlerle idrak edecek. Ramazan-ı Şerif'te burası ibadete de açılmış olacak. Meydan o zaman daha geniş kalabalıkları da aynı zamanda barındırabilecek. Sultan Selim Camii restorasyonunda temel güçlendirme tamamlandı. Sultan Selim Camii birkaç gün içerisinde Ramazan öncesi ibadete sınırlı olarak açılacak. Meydan da cemaatin kullanımına açılmış oluyor." ifadelerini kullandı. (İlyas Yavuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir