• DOLAR 32.48
  • EURO 34.557
  • ALTIN 2475.679
  • ...
Dereceye giren eğitimci duygularını paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 26 Mayıs'ta Türkiye geneli yapılan siyer yarışmasında dereceye giren yedi kişiden biri olan Ramazan Güneş, başarısının sırrının sınava önem vererek ve başaracağına inanarak hazırlanmasına bağladığını söyledi.


45 bini aşkın yarışmacının katıldığı sınavda dereceye giren eğitimci Ramazan Güneş, "Öncelikle bu sınavı hazırlayan Peygamber Sevdalıları Platformu'ndan Allah razı olsun. Bu sınavın hazırlanmasında emeği geçen Peygamber Sevdalıları Platformu yetkililerine teşekkür ederim. Bu tür hayırlı sınavların devamını diliyorum. Çünkü günümüz dünyasında hep dünyevi sınavlarla yatıp kalktık. Tabi bu güzel İslami sınavların tertiplenmesi ayrı bir güzelliktir. Sınavın yapılacağını duyduğum aylar öncesinden sabırsızlanmaya başladım. Acaba ne tür soruların çıkacağı beni heyecanlandırmıştı. Dolayısıyla sınav gününü sabırsızlıkla adeta iple çektim" dedi.


Çok yoğun bir çalışmanın içine girmediğini ve sadece 3-4 kez kitabı okuduğunu belirten Güneş, "Siyer kitabını 3-4 kez okudum. Sınava son 10 gün kala biraz daha artık anlayarak kitabı aklımda tutmaya çalışarak çalıştım. Elhamdülillah sınav güzel geçti. Çok fazla kendimi zorlamadım. Peygamberimiz ile ilgili yapılan sınava girmek dahi bana yeterdi. Sınavda elimden gelen her şeyi yapmaya çalıştım. Elhamdülillah Rabbimiz, muvaffakiyet ihsan etti
bana. Rabbimiz, umreye gidecekler arasında bizlere de yer ayırdı" ifadelerini kullandı.


Daha sonra Müslüman gençlere tavsiyelerde bulunan Güneş, şu ifadeleri kullandı: "Özellikle tüm Müslüman kardeşlerimize bu tür hayırlı sınavlara icabet etmelerini tavsiye ediyorum. Bu tür sınavların ve etkinliklerin devamını diliyorum."


Sınav esnasındaki duygularını paylaşan Güneş, "Bu tür sınavlara üçüncü kezdir giriyorum. Girdiğim tüm sınavlarda da benzer duyguları yaşıyorum. Peygamberimiz ve Kur'an ile ilgili olan her sınavda ayrı bir lezzet ve ayrı bir haz yaşadım. Herkesin bu duyguyu tatmasını isterim" dedi. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir