• DOLAR 32.372
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.61
  • ...
14 baro E.A davasına müdahil oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl'de toplanan Doğu ve Güneydoğu illerindeki 14 baro temsilcileri, cinsel istismara maruz kaldığı iddia edilen E.A'ya destek olmak üzere Bingöl Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.


E.A davasına müdahil olduklarını belirten Şanlıurfa Baro Başkanı Ali Fuat Bucak, barolar adına okuduğu ortak basın açıklamasında, "Son günlerde ülke gündemine yoğun şekilde yansıyan, Bingöl ilinde meydana gelen çocuk mağdureye yönelik cinsel istismar ve hürriyeti tehdit suçu iddiasıyla alakalı olarak Bingöl ilinde bulunmaktayız" dedi.


Bucak, "Meydana gelen olayın vahameti, toplumda yaratmış olduğu infial, şüphelilerin kamu görevlisi olmaları ve baroların kamu hizmeti yürütmesinden doğan sorumluluğa istinaden bölge baroları olarak, söz konusu bu olayla ilgili Bingöl'de toplanan bölge baro başkan ve temsilcilerinin almış olduğu ortak karar neticesinde, Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı ve mağdur vekili ile görüşülerek söz konusu soruşturma dosyasına müdahillik talebinde bulunulmuştur. Bu karar ve talep doğrultusunda, söz konusu olayın sonuna kadar, yerelde Bingöl Barosu ve genelde de Bölge Baroları olarak takipçisi olunacak, mağdur ile ailesine hukuki, manevi destek sunulacaktır" diye konuştu.


Soruşturma dosyasında gizlilik kararı alındığından dolayı, henüz dosya içeriğinin incelenemediğini ifade eden Bucak, dava açıldığı veya gizlilik kararı kaldırıldığı takdirde gerekli tüm incelemelerin hızlı bir şekilde yerine getirileceğini ve gerekli adımlar atılarak kamuoyunun bilgilendirileceğini söyledi.


Davaya Bingöl, Şanlıurfa, Bitlis, Şırnak, Ağrı, Mardin, Van, Muş, Hakkari, Siirt, Kars, Iğdır, Diyarbakır ve Batman barolarının müdahil oldukları bildirildi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir