• DOLAR 32.53
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2430.531
  • ...
'Seçmeli Dersler' sempozyumu başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - YYÜ Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde düzenlenen sempozyuma YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci ve öğretmenler katıldı.

 

Sempozyumda bir konuşma gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, 12 yıllık zorunlu eğitimle dünya ülkeleriyle rekabet edebilen gelişmiş ülkeler seviyesinde çocukların eğitim almasının hedeflendiğini söyledi.

 

Kına, "Bu kapsamda ülkemizde meydana gelen gelişme ve değişime paralel olarak daha katılımcı, daha şeffaf, daha demokratik, daha ulaşılabilir bir toplum adına çocuklarımızın esnek ve tercihlerine göre yetiştirilmesi için seçmeli ders havuzu genişletilmiş; insan hakları ve demokrasi, Ku'ran-ı Kerim, Hz Peygamberimizin hayatı, Arapça, mahalli dil ve lehçeler gibi dersler müfredata konuldu" dedi.

 

Seçmeli derslerin uygulamaya konulma aşamasında herhangi bir pilot bölgenin seçilmemesi nedeniyle birçok sorunun yaşandığına dikkat çeken Kına, bu sempozyumla söz konusu seçmeli derslerin uygulamasında ortaya çıkan sorunların nasıl giderileceğinin amaçlandığını ifade etti.

 

Daha sonra kürsüye çıkan Rektör Battal ise, "Milli eğitimle ilgili sorunlarımızı tartışırken veya uygulama ortaya koyarken 'uygulamaya koyalım, Allah kerimdir' mantığıyla gidiyoruz. Bu, hepimiz için ciddi sorunlar ortaya çıkarıyor. Ve belki en az üzerinde oynanması gereken; ama en çok üzerinde fikir beyan ettiğimiz uygulama değişikliğine gittiğimiz konulardan bir tanesi de eğitimimiz. İşte, zorunlu 12 yıl eğitimi, kesintili 12 yıl eğitimi derken her uygulama kendi içinde bazı sorunları ortaya çıkarıyor. Ama bu sorunların da "Biz işte oturuyoruz. Hadi çalışalım bakalım. Bu sorunlarımızı nasıl aşalım?" derken tam aşma aşamasına geliyoruz, bir başka sistem karşımıza çıkıyor. Bu, inşallah bu sempozyumda irdelenecektir" şeklinde konuştu.

 

Yapılan açılış konuşmaların ardından sempozyuma geçildi. 7 ayrı konunun işlendiği sempozyumda her oturum için 4 tane konuşmacı ve 1 moderatör bulunmakta.

 

Sempozyumda seçmeli derslerin ayrıntılarıyla tartışılması hedeflenirken, sempozyum sonundaki kapanış panelinde tüm katılımcılarına katılım belgesi dağıtılacak.

 

Öte yandan, sempozyum sonunda bütün bilgilerin yer aldığı bir kitap hazırlanacak ve bu kitapta bütün ilgililere, başta Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığına, valiliklere bu sempozyum kitapçığı dağıtılacak. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir