• DOLAR 32.836
  • EURO 35.453
  • ALTIN 2515.035
  • ...
Heniyye: `İslami Cihat`la ilişkilerimiz köklüdür`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK - İslami Cihat Hareketi liderlerinden Raid Kasım Cündiyye`nin Gazze`de öldürülmesi ile ilgili olarak bir basın açıklaması yapan Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, İslami Cihat Hareketiyle olan ilişkilerinin çok köklü olduğunu ve bu olayla sarsılmayacağını belirtti.


Gazze`deki Abdulfettah Hamud Okulunda yapılan sınavları denetleyen İsmail Heniyye, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.


Heniyye, "İslami Cihat`la olan ilişkilerimiz köklüdür, sağlamdır ve İslam ile Filistin için direniş hattı üzerine ikame edilmiştir" dedi.


Cündiyye`nin ailesine taziyelerini ileten Heniyye, "Araştırma Komisyonunun ortaya çıkaracağı sebep ve sonuçları bir kenara bırakarak, HAMAS ve kendi adıma Cündiyye`nin ailesine ve İslami Cihat Hareketi`ne taziyelerimi sunuyorum. Kesinlikle belirtmeliyim ki, musibetiniz, musibetimizdir ve kanınız boynumuzun borcudur. Kesinlikle Allah`ın ve bizi birbirimize bağlayan temiz bağların sınırlarını koruyacağız" şeklinde konuştu.


Filistin hükümetinin, İslami Cihat ve Cündiyye ailesi ile sıkı bir ilişki içinde olduğunu ve konuyla ilgili aklın ve hadisenin gerektirdiği bütün sorumluluğu üstlendiğini belirten Heniyye, "Mervan Ebu Ras başkanlığında HAMAS, İslami Cihat ve Cündiyye ailesinin üyelerinden oluşan bir Araştırma Komisyonu kuruldu. Komisyon çalışmalarını en kısa zamanda bitirecek ve raporunu açıklayacaktır. Filistin hükümeti Komisyonunun kararlarına uyacaktır. Filistinliler, birbirine yardımcı olmalı ve direnişlerini işgalci İsrail`e yönlendirmelidir" ifadelerini kullandı.


İşgalci İsrail`in sabah saatlerinde Gazze`ye yaptığı saldırılara da değinen Heniyye, "Bu tehdit ve saldırılardan korkmuyoruz. Aynı zamanda Filistin halkını ve iç düzeni koruma görevimizi de yapıyoruz. İsrail`in hiçbir düşmanlığı Filistin halkını korkutamaz ve onun metanetine zarar veremez" dedi.


Açıklamasının sonunda Türkiye`den söz eden Heniyye,"Filistin hükümeti, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a Gazze`yi ziyaret etme teklifini yinelemiştir. Uygun bir zamanda Gazze`yi ziyaret edecektir" şeklinde konuştu.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir