• DOLAR 32.572
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2426.62
  • ...
Sason'da etüt merkezi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Sason'da son dönemde eğitimin çıtasını arttırmak için SODES desteğiyle önemli projelere imza atan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bu yıl da ilçeye bir etüt merkezi kazandırdı.

 

Öğrencilerin boş zamanlarını bilgisayar başında ve kitap okuyarak kendilerini geliştirecek şekilde geçirmesi için tasarlanan merkez faaliyete geçti ve şu ana kadar yoksul ama başarılı 80 öğrenciye hizmet verdi.

 

Yıl boyunca SBS ve LYS etüt takviyesi verilen çocuk ve gençler bu süreçte seminerler, geziler ve sinema gösterimleri gibi sosyal aktivitelerle desteklendi.

 

Batman'da anadolu liseleri ve kolejleri gezerek motivasyon seminerlerine katılan öğrenciler, ilk kez geldikleri il merkezinde oldukça eğlenceli saatler de geçirdi. AVM'leri gezerek sinema izleyen öğrenciler son derece mutlu bir gün yaşadılar.

 

Projenin bir diğer ayağı olan Çanakkale gezisi de bu öğrencilerin 40'ının katılımı ile başladı.

 

Proje sorumlusu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Faysal Kılınç, tüm faaliyetlerin Sasonlu çocukların eğitimi ve başarısı için çok önemli sonuçlar doğurduğunu belirterek, merkezin bundan sonra da aynı amaçla faaliyet vereceğini ifade etti. (Vedat Aydın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir