• DOLAR 32.331
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2282.233
  • ...
`Lazer silahı` için 5 yıla ihtiyaç var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, savunma sanayi için geliştirilmesi planlanan lazer silahına ilişkin, "Önümüzdeki 5 yıl içerisinde bu tür projeler hayata geçirilmiş olacak" dedi.

Bakan Ergün, Rixos Otel`de düzenlenen KOSGEB-DMO İşbirliği Protokolü İmza Töreni`nin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye`nin lazer silahı üreteceğine ilişkin bilgilerin detaylarının sorulması üzerine Ergün, Türkiye`nin son yıllarda Ar-Ge çalışmalarına çok ciddi manada önem ve destek verdiğini söyledi.

Ergün, Türkiye`nin artık dünyanın yükselen bilim ülkeleri sıralamasında önemli yeri olduğunu belirterek, savunma sanayi alanında gerek Genelkurmay Başkanlığının gerek Milli Savunma Bakanlığının gerek savunma şirketlerinin ve Savunma Sanayii Müsteşarlığının zaman zaman talepleri olduğunu ve bunların da TÜBİTAK enstitülerinde araştırma konusu yapıldığını, ürüne dönüştürüldüğünü bildirdi.

Ergün, şunları kaydetti:

"Bunun gibi birtakım çalışmaları sizinle daha önce paylaşmıştık. Lazer silahı da bu nitelikte bir projedir. İnsansız hava araçlarının, güdümlü füzelerin imhasında kullanılmak üzere önemli bir savuma silahı olarak geliştirilmektedir. Bunu geliştiren ülkeler var, ABD başta olmak üzere. Araştırmasını yapan ülkeler var. Türkiye de bu tür silahlara kendi imkanlarıyla sahip olabilecek ülkelerden bir tanesidir. Dolayısıyla bu çerçevede yürütülen bir projedir. İnşallah kısa zaman içerisinde, önümüzdeki 5 yıl içerisinde bu tür projeler hayata geçirilmiş olacaktır. Bu bir Ar-Ge projesi şu anda. Bu bir seri imalat projesi değil. Alınan sonuçlara göre ve silahlı kuvvetlerin ihtiyaçlarına göre üretim planlaması yapılacaktır. Bugün ortada olan bir üretim planlaması değil, bir Ar-Ge ve bundan sonuç alma çalışmasıdır."


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir