• DOLAR 32.542
  • EURO 34.894
  • ALTIN 2422.072
  • ...
HAMAS`tan Mescidi Aksa Konusunda Çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HAMAS, işgal yönetimine Mescid-i Aksa, Kudüs ve Batı Yaka`nın Nablus kentini hedef alan ihlallerine ve Yahudileştirme projelerine son vermesi yönünde uyarıda bulundu. HAMAS Hareketi, dün yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi`ne ulaşan bildiride, Yahudi yerleşim birimi inşasına ve Yahudileştirme planlarına hız verilmesine karşı uluslararası toplumun, Arap ve İslam ülkelerinin sessiz kalmasını da eleştirdi.
 
Mescid-i Aksa`ya veya bir parçasına dokunmanın kırmızıçizgiyi aşmak ve tüm Müslümanlara hakaret etmek anlamına geleceğini ifade eden Hamas Hareketi, işgal yönetiminin Eski Belde semtindeki Yahudi mahallesini Burak Alanı`na bağlayacak geçitler inşa etme planları ve Kudüs ve Nablus`ta Filistinlilere ait binlerce dönüm araziye el koyma kararı üzerine yaptığı açıklamada, Filistin Yönetimi`nden işgal güçleriyle yürütülen güvenlik koordinasyonuna son vermesini istedi.
 
Özerk Filistin Yönetimi`nin işgalciyle anlamsız müzakerelere dayalı politikasını gözden geçirmeye ve Filistin halkının haklarını korumak için direniş seçeneğini benimsemeye davet eden HAMAS Hareketi, Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı`ndan da Kudüs`ü koruma konusunda üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmelerini istedi. (FEM)

Bu haberler de ilginizi çekebilir