• DOLAR 32.338
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2310.4
  • ...
"Halkın iradesinin ifsat edilmesine karşı dururuz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - İzmir teşkilatının Hakemler Derneği Konferans Salonunda gerçekleşen 'Divan Toplantısı'nda konuşan Sakartepe, halkın desteğiyle seçilmiş bir hükümetin illegal faaliyetlerle işbaşından uzaklaştırılmak istendiğine dikkat çekti.

Halkın üzerinde ciddi bir psikolojik operasyon uygulandığını belirten Sakartepe, "Bu operasyona destek veren partiler halkın gözünde itibar kaybetmiştir. Bununla birlikte bizim mevcut iktidara muhalif olmamız başka bir şeydir, halkın egemenliği dışında bir takım antidemokratik eylemlerle hükümetlerin alaşağı edilmeye çalışılmasına karşı durmamız başka bir şeydir. Saadet Partisi olarak halkın iradesinin ifsat edilmesine karşıyız. Genel merkezimiz tarafından bu olaylarla ilgili yayınlanan deklarasyon ve çözüm önerilerimiz, sağduyuyu temsil etmektedir. Siyasi partiler içerisinde Milli Görüş'ün kalitesini ve farkını ortaya koymuştur" diye konuştu.

SP Genel İdare Kurulu Üyesi Yakup Budak ise, dünyanın yeniden şekillendirilmeye çalışıldığını ve bu şekillendirmenin Müslümanlar ile insanlık âleminin aleyhine olduğunu savundu. AB'nin hükümetin en iddialı olduğu konulardan birisi olduğunu hatırlatan Yakup Budak, iktidarın AB'ye girmek uğruna her yıl bütçenin yüzde 3'ü kadar para aktarımı yaptığını ifade etti. Başbakan Erdoğan'ın Taksim Gezi Parkı olayları ile ilgili Avrupa Parlamentosu'nu tanımadığını söylemesinin önemi olmadığını belirten SP'li Budak, AB Bakanlığı kurup da böyle bir açıklama yapmanın tezat oluşturduğunun altını çizdi. Budak, "Başbakan faiz lobisine de tepki koyuyor. 2013 bütçesinde faize 53 milyar lira ayrıldı. Bu bütçeyi hükümet yaptı. Resmi rakamdır. Bu parayı bütçeye kim koydu. Hem faiz lobisinden bahsediyorsun. Hem de bütçenin en büyük paylarından birisini faize ayırıyorsun" şeklinde konuştu.

İl Divan Toplantısına katılan SP Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç da, genel merkezin yoğun bir çalışma programı içinde bulunduğunu bildirdi. Büyük mitingler düzenlediklerini ve ülke çapında bütün ilçeleri ziyaret ettiklerini kaydeden Kılıç, üye güncelleme faaliyetlerine de büyük önem verdiklerini vurguladı. (İlyas Yıldız - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir