• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman`da Yaz Kur`an Kursları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 24 Haziran tarihinden itibaren Yaz Kur`an Kursları açılışı ile ilgili olarak İl Müftülüğü Kur`an Kurslarından Sorumlu Şube Müdürü Mahmut Erin tarafından Şefket Başak Camii Kur`an Kursunda bir program düzenlendi.

Programda konuşan Kur`an Kurslarından Sorumlu Şube Müdürü Mahmut Erin, "Bugün itibariyle Yaz Kur`an Kursları başladı ve 23 Ağustos`ta bitecek. Kur`an Kurslarında yaş sınırlaması yoktur. 176 merkez ve köy camilerimizde ve 52 tane Kur`an kurslarımızda bu hizmet din görevlilerimiz tarafından verilmektedir. Buna ilaveten 130 tane fahri öğretici alınmıştır. Burada öğrenciler dinlerini, Kur`an-ı, Allah`ı, Peygamberi, abdesti ve namazı öğrenecekler. Hiçbir Müslümanın bu kültürden yoksun olmaması gerekiyor" dedi.

Kur`an Kurslarına ilginin her geçen yıl arttığına dikkat çeken Erin, "Velilerimiz çocuklarını mutlaka camilere göndermeleri, çocukların zaruri dini bilgileri öğrenmeleri açısından elzemdir. Çocuklar sağda solda gezip tozacağına onları en azından camiye gönderseler ve bir şeyler öğrenmelerine vesile olsalar kardır. Çocuk hafızası berraktır. Alacağı o bilgileri ömür boyu kendinde muhafaza edecektir. Çünkü çocuk yaşta alınan bilgiler silinmez" ifadelerini kullandı.

Kur`an kurslarına gelen öğrenciler ise, dinlerini ve Kur`an-ı Kerimi öğrenmek için camiye geldiklerini belirterek, 2 ay boyunca öğrenecekleri din eğitimini hayatlarına geçirip dinlerini en güzel şekilde yaşamak için çaba sarf edeceklerini söyledi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir