• DOLAR 32.577
  • EURO 34.906
  • ALTIN 2434.586
  • ...
"Hukuk ayıbı vicdanları yaralamaya devam etmektedir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Eğitim Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava, yaptığı açıklamayla Bingöl'de yaşanan tecavüz olayını lanetledi.

 

Kız çocuğuna cinsel istismarda bulunanların tutuksuz yargılanmasının kabul edilemeyeceğini belirten Eğitim Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Kava,"Yerel ve ulusal basında yer alan ve Eğitim Bir-Sen camiası olarak bizi derinden yaralayan 16 yaşındaki kız çocuğunun istismar eden sekiz kamu görevlisin tutuksuz yargılanmaları bizi derinden sarsmıştır" dedi.

 

"Hukuk ayıbı vicdanları yaralamaya devam etmektedir"
Söz konusu kararın tüm STK ve kamuoyunca büyük tepkiyle karşılandığını ifade eden Kava, bu hukuk ayıbının vicdanları yaralamaya devam ettiğini söyledi. Kava, "Ulusal ve uluslararası hukuk 18 yaşından küçük herkesi çocuk kabul edip onların cinsel istismara uğramalarını önleme adına ilgili hukuk ilkeleriyle cezai yaptırım ön görmektedir. Çocuklara karşı işlenen suçlar yetişkinlere karşı işlenen suçlara göre daha ağır cezai müeyyide gerektirirken mükerrer, planlı ve kasıtlı böyle bir eylemi gerçekleştiren kamu görevlilerinin tutuksuz yargılanmaları kabul edilemez. Bir kamu görevlileri sendikası olarak, kamu görevlilerini pedofili gibi aşağılık bir suçta bile tutuksuz yargılanmasına olanak tanıyan TCK hükümlerinin derhal kaldırılması gerektiğini düşünüyoruz. Hukuki hiçbir mevzuat, devlet memurlarına ya da başka birine çocuk istismarı suçundan tutuksuz yargılama ayrıcalığı vermemelidir" diye konuştu.

 

"Bu, 28 Şubat'ın ahlaki değerlerden yoksun çıktılarının vahim sonuçlarıdır"
Çocuk ve gençlerin sadece eğitim sistemine teslim edilmesiyle sorumluluğun kalkmayacağını belirten Kava, "Bölgedeki insanların can, mal ve namus güvenliklerini sağlaması gereken kamu görevlilerin yaptıkları bu aşağılık eyleme karşı devlet erklerinin daha caydırıcı cezalar uygulaması gerekmektedir. Tutuksuz yargılama ile toplum içine salıverilen kamu görevlilerinin ne kadar büyük bir risk teşkil ettiklerini bir daha hatırlatmak istiyoruz. Bu örnekler doksan yıllık Kemalist seküler eğitim sistemi ve son 28 Şubat Postmodern darbesinin ürettiği ahlaki değerlerden yoksun çıktılarının vahim sonuçlarıdır. Çocuklarımız ve gençlerimiz sadece eğitim sistemine teslim etmek sorumluluğumuzu kaldırmaz onları ilahi kelamın gölgesinde inşa edilen bir kimlik ve Ali Şeriati'nin deyimiyle bireyin kendisini sapma, pislik ve ihanetten koruyan bir takva elbisesiyle donatmak her inançlı ailenin birincil sorumluluğudur" ifadelerini kullandı.

 

Kava son olarak, "İlimizde yaşanan bu menfur olayı lanetliyor, bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Ahlaki değerlerle ne kadar örtüştüğü malum eylemlerin merkezi Taksim'e buradan malzeme çıkmayacağını hatırlatmak istiyoruz" dedi. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir