• DOLAR 32.372
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.51
  • ...
"Yeni dönemde Diyarbakır' da 3 yeni İmam Hatip Lisesi yapılacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


DİYARBAKIR- Eğitim ve Öğretim yılının sona ermesi münasebetiyle değerlendirmelerde bulunan Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş, Diyarbakır (Amed) halkının, İmam Hatip Okullarına büyük bir teveccüh gösterdiğini belirterek, Diyarbakır şehir merkezine 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında 3 yeni İmam Hatip Lisesi'nin yapılacağını söyledi.

 

Bağlar, Kayapınar ve Sur ilçelerinde birer İmam Hatip Lisesi açılıyor
Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Ağırbaş, Diyarbakır'da mevcut 6 İmam Hatip Lisesi'nin olduğunu belirterek, "Bu yıl yaptığımız dönüşüm çalışmaları neticesinde Bağlar, Kayapınar ve Sur ilçelerinde birer İmam Hatip Lisesi daha açıyoruz ve toplam sayı 9'a çıkıyor. Sur ilçesinde Melik Ahmet Lisesi, Melik Ahmet İmam Hatip Lisesi olarak bundan sonra eğitim öğretimine devam edecek" dedi.

 

TOBB tarafından 2 İHL yapılacak
İl Milli Eğitim Müdürü Ağırbaş, bunun yanında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından merkez Bağlar ilçesinde 1, ve merkez Kayapınar ilçesinde de ayrıca 2 İmam Hatip Lisesi yapılacağını belirterek, Kayapınar ilçesinde mevcut İmam Hatip Liselerinden birinin 2 yüz kapasiteli öğrenci yurdunun da yapılacağını sözlerine ekledi.

 

'İmam Hatip Liseleri sayısı 12'ye çıkacak'
Bütün bunlar yapıldığında halkın taleplerinin, önemli ölçüde karşılanacağını ifade eden Milli Eğitim Müdürü Ağırbaş. "Tabi talep çok olursa yeni açılacak ortaöğretim kurumlarından bazılarını da imam hatip yapma imkânı olur. Bu arz-talep meselesine göre bu durumdur. Bütün bunlar tekrar değerlendirilir. Fakat 2013-2014 eğitim-öğretim yılında il merkezinde toplam 9 İmam Hatip Lisesiyle eğitim-öğretime devam edeceğiz. Yapımı devam eden diğer İmam Hatip Liseleri devreye girdiğinde bu sayı merkezde 12'yi bulmuş olacak. Tabi talep olursa bu sayı daha da artar" ifadelerine yer verdi.

 

'İmam Hatip Liselerinin bünyesinde de ortaokullar açılabiliyor'
Şu anda Diyarbakır il merkezinde 6 İmam Hatip Ortaokulunun bulunduğunu dile getiren Ağırbaş, değerlendirmesinin sonunda, "Bu yıl tekrar komisyonlar toplandı, bu kademeli geçişle birlikte şu an Bağlar'da 2, Yenişehir ilçesinde 2, Kayapınar'da 1 ve Sur ilçesinde 1 olmak üzere 6 İmam Hatip Ortaokul ile eğitim ve öğretime devam edeceğiz. Eğer orada da ciddi manada talep olursa, önümüzdeki yıllarda tekrar İmam Hatip Ortaokulu sayısını arttırabiliriz. Mevcut İmam Hatip Liseleri'nin bünyesinde de ortaokulu açılabiliyor. Yani talep olursa biz çocuklarımızı o okullara da yönlendirebiliriz" şeklinde ifadeleri kaydetti. (Osman İçli / Hüseyin Yalçın- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir